The Thaumaturge - a kritikusok egyszerűen imádták a játékot, egyébként mi is...

A Thaumaturge, a Fool’s Theory és az 11 bit studios közös fejlesztésű, kísérteties hangulatú, történetvezérelt RPG-je 2023. március 4-én jelent meg PC-re. Merülj el a morális dilemmákban, amint Wiktor, a főhős thaumaturg személyében bejárod a 20. század elejének Varsóját. Használd ki a Salutoroknak nevezett ezoterikus lények különleges képességeit, melyeket csak a thaumaturgia ismerői képesek észlelni és alkalmazni, hogy sikeresen megküzdj az út során felmerülő akadályokkal.

A Thaumaturge videojáték kritikusai különösen dicsérték a játék atmoszféráját, történetvezetését és az érdekes stratégiai döntéseket kínáló harcrendszert. Az amerikai IGN szerint a játék tele van jó ötletekkel, és a nagyszerű írás és történet kiemeli a klasszikus point-and-click nyomozást és a lore gyűjtést. A PC Gamer kiemelte a játék történelmi hűségét és a “szellemi barátok” szórakoztató elemét. Az OpenCritic szerint a játék egyedülálló beállítása és a klasszikus, fordulóalapú harcra való újszerű megközelítése kiemelkedő, bár a harcrendszer alul használt volt. A GameGrin szerint a játék ajánlható azoknak, akik egy rejtélyes történetbe szeretnének belemerülni, de a lassú kezdés és a sok tétlen idő elriaszthat néhány játékost. Végül egy másik kritika szerint a játék egy elég jó RPG, nagyszerű atmoszférával és történetvezetéssel, de sajnos szenved néhány technikai problémától és az egyenetlen színészi alakítástól, valamint a nem túl változatos zenétől.

Mi is teszteltük a játékot, és 92%-os értékkel jutalmaztuk meg a lengyel fejlesztők munkáját.

A Thaumaturge fogadtatása összességében tehát rendkívül pozitív volt. A játék számos dicséretet kapott, melyek közül néhányat az alábbi előzetesben tekinthetsz meg:

Újabb Régebbi