Pyrene - Előzetes

A Pyrene című videojáték egy kártyaalapú roguelike játék, amely a baszk mitológián alapul, és a játékosnak egy elpusztult falu újjáépítésében kell segítenie. A játékot a Two Tiny Dice fejleszti, és az Indie Asylum adja majd ki. A játék várhatóan 2024-ben jelenik meg PC-re, és a Steamen már elérhető a demó verziója.

A játék ötlete 2023 nyarán született meg, amikor a fejlesztők elhatározták, hogy egy ambiciózusabb projektet akarnak létrehozni, mint az előző játékuk, a Forward: Escape the Fold, amely szintén egy kártyaalapú roguelike játék volt. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy egy olyan játékot akarnak készíteni, amely mélyebb rendszereket és szélesebb lehetőségeket kínál a játékosnak, valamint egy olyan témát, amely még nem volt feldolgozva a videojátékokban. Így jutottak el a baszk mitológiához, amely rengeteg érdekes történetet, istenséget, és lényt tartalmaz. A játék fejlesztése 2023 őszén kezdődött meg, amikor a fejlesztők felvették a kapcsolatot egy profi művésszel (Jeanne) és egy íróval (Marion), akik segítettek a játék látványvilágának és történetének megalkotásában. A fejlesztők sok kutatást végeztek a baszk kultúráról, történelemről, és folklórról, hogy minél hitelesebben és tiszteletteljesebben ábrázolják a játékban. De ez nem minden, hiszen a fejlesztők sok inspirációt merítettek más sikeres kártyaalapú roguelike játékokból, mint a Slay the Spire, a Monster Train, vagy a Griftlands, de igyekeztek saját stílust és mechanikákat is belevinni a saját játékukba. 

A játék fejlesztése 2024 elején érte el a bétatesztelési fázist, amikor a fejlesztők elkezdték a játékot a közönségnek bemutatni, és visszajelzéseket gyűjteni. A fejlesztők több platformon is megosztották a játékot, mint az itch.io, a Steam, vagy a Discord, ahol a játékosok kipróbálhatták a demó verziót, és elmondhatták a véleményüket. A fejlesztők sok hasznos és pozitív visszajelzést kaptak, amelyek alapján tovább finomították a játékot, javították a hibákat, és hozzáadták a hiányzó funkciókat. A Pyrene fejlesztése 2024 nyarán ért véget, amikor a fejlesztők befejezték a játék polírozását, és elkészítették a végleges verziót. A fejlesztők büszkék voltak a játékra, amelyet több mint egy évig dolgoztak, és remélték, hogy a játékosok is élvezni fogják. A játék 2024 őszén jelent meg PC-re, és a Steamen elérhető volt. A játék sikeresnek bizonyult, és sok pozitív értékelést és elismerést kapott a játékosoktól és a kritikusoktól egyaránt.

A Pyrene című videojáték egy izgalmas és innovatív játék, amely a baszk mitológiát és a kártyaalapú roguelike műfajt ötvözi. A játékot a Two Tiny Dice fejlesztette, akik korábban a Forward: Escape the Fold című játékot is készítették, amely szintén egy kártyaalapú roguelike játék volt. A játék fejlesztése több mint egy évig tartott, és számos kihívással és lehetőséggel járt. 

A kezdéskor a játékos kiválaszthatja a karakterét, aki egy baszk falu lakója, a démoni Herensuge ellen harcol majd. A karakterek között vannak különböző típusok, mint a harcos, a pap, a varázsló, vagy a tolvaj, akik különböző képességekkel, erősségekkel, és gyengeségekkel rendelkeznek. A karakterekhez tartoznak különböző kártyák, amelyek a játékos alap pakliját alkotják, és amelyekkel a játékos harcolhat, mozoghat, vagy varázsolhat. A játékos egy nyílt világban kalandozhat, amely a baszk mitológián alapul, és amely tele van rejtélyekkel, kincsekkel, és veszélyekkel. A játékos felfedezheti a különböző helyszíneket, mint a hegyek, az erdők, a barlangok, vagy a falvak, ahol találkozhat más karakterekkel, akikkel beszélgethet, segíthet, vagy harcolhat. Lehet gyűjteni benne különböző tárgyakat, mint a fegyvereket, a páncélokat, az ékszereket, vagy az ételeket, amelyek növelik a játékos statisztikáit, vagy különleges hatásokat adnak. Amikor harcba bocsátkozunk a Herensuge seregével, amely különböző szörnyeket és démonokat tartalmaz, és a baszk folklórból származnak. A harcok kártyaalapúak, és a játékosnak a paklijából kell kiválasztania a megfelelő kártyákat, amelyekkel támadhat, védekezhet, vagy mágiát használhat. A harcok során figyelni kell a mozgásra és a pozícionálásra, mivel a kártyák hatása függ a játékos és az ellenfél helyzetétől. A harcok során a játékos gyűjthet új kártyákat, amelyekkel bővítheti a pakliját, vagy kicserélheti a régieket.

Visszatérhetünk a faluba, amelyet a Herensuge elpusztított, amit persze újjá kell építenünk.A játékos helyreállíthatja a különböző épületeket, mint a templom, a kovács, a kocsma, vagy a piac, amelyek különböző szolgáltatásokat és előnyöket nyújtanak a játékosnak. Találkozhatunk a falu lakóival, akikkel barátkozhatunk, vagy akiket felvehetünk a csapatunkba. Lehet fejleszteni a falu infrastruktúráját, mint az utak, a hidak, vagy a falak, amelyek megkönnyítik a közlekedést és a védelmet.

A kártyák között vannak különböző típusok és fajták, amelyek a játékos támadásait, védekezését, varázslatait, és segédeszközeit képviselik. A kártyák különböző erőforrásokat költenek, mint az energia vagy a mana, és különböző hatásokat idéznek elő, mint a sebzés, a gyógyítás, a buff, vagy a debuff. A kártyák különböző stratégiákat és kombinációkat tesznek lehetővé a játékos számára, aki a pakliját alakíthatja a kívánsága szerint.

A kártyák között vannak különböző típusok és fajták, amelyek a következők:

Támadó kártyák: Ezek a kártyák a játékos támadásait képviselik, amelyekkel sebzést okozhat az ellenfeleinek, vagy más hatásokat idézhet elő. A támadó kártyák között vannak különböző fajták, mint a fizikai, a mágikus, vagy a speciális támadások, amelyek különböző erősségekkel és gyengeségekkel rendelkeznek. A támadó kártyák általában energiát költenek, amely a játékos rendelkezésre álló erőforrása. Például a Kardvágás egy fizikai támadó kártya, amely 2 energiát költ, és 5 sebzést okoz egy célpontnak.

Védekező kártyák: Ezek a kártyák a játékos védekezését képviselik, amelyekkel csökkentheti az ellenfelek által okozott sebzést, vagy más hatásokat idézhet elő. A védekező kártyák között vannak különböző fajták, mint a páncél, a blokk, vagy a kitérés, amelyek különböző módon védik a játékost. A védekező kártyák általában energiát költenek, de néhányuk ingyenes is lehet. Például a Pajzs egy védekező kártya, amely 1 energiát költ, és 3 páncélt ad a játékosnak, amely csökkenti a kapott sebzést.

Mágikus kártyák: Ezek a kártyák a játékos varázslatait képviselik, amelyekkel különböző hatásokat idézhet elő, mint a gyógyítás, a buff, a debuff, vagy a környezet változtatása. A mágikus kártyák között vannak különböző fajták, mint a tűz, a víz, a föld, vagy a levegő, amelyek különböző erősségekkel és gyengeségekkel rendelkeznek. A mágikus kártyák általában manát költenek, amely a játékos másik erőforrása3. Például a Tűzlabda egy tűz mágikus kártya, amely 2 manát költ, és 8 sebzést okoz egy célpontnak, valamint meggyújtja, ami további sebzést okoz.

Segítő kártyák: Ezek a kártyák a játékos segédeszközeit képviselik, amelyekkel különböző hatásokat idézhet elő, mint az energia vagy a mana visszanyerése, a kártyák húzása, vagy a pakli manipulálása. A segítő kártyák között vannak különböző fajták, mint az étel, az ital, a fegyver, vagy a talizmán, amelyek különböző módon segítik a játékost. A segítő kártyák általában ingyenesek, de néhányuk költséggel járhat. Például a Sajt egy étel segítő kártya, amely ingyenes, és 3 életerőt ad a játékosnak, valamint 1 kártyát húz.

A Pyrene játékot azoknak ajánljuk, akik szeretik a kártyaalapú roguelike játékokat, és érdeklődnek a baszk mitológiáért, és mind ezek mellett izgalmas és innovatív játék is.

Összes oldalmegjelenítés