A Warner Bros még több live service videojátékokat szeretni kiadni


Ez egy meglehetősen érdekes fordulat, tekintve legutóbbi próbálkozásukat, a Suicide Squad: Kill the Justice League sikertelenségét.

A Warner Bros videojáték-ipari részlegének számos elbocsátással és játék elkaszálásával kellett szembenézniük, a piacra kerülő játékok száma még így sem csökkent. Kemény éveket hoztak a járvány utáni időszakok is nekik. De ez nem akadályozta meg néhány céget abban, hogy új bevételnövelő módszerek felé forduljanak. A Warner Bros az egyik olyan cég, amely változtatni akar a fejlesztett videojátékok típusán.

A Gamespotnak köszönhetően megtudtuk, hogy a Warner Bros. Discovery játékfejlesztési vezetője, J.B. Perrette lehetőséget kapott arra, hogy a Morgan Stanley rendezvényén beszéljen a lehetőségekről. A jelentés szerint a Warner Bros játékfejlesztési stratégiafőnöke a jövőben kevésbé támaszkodik majd az AAA+ egyjátékos élményekre. Bár a Hogwarts Legacy óriási siker volt a megjelenéskor, úgy tűnik, hogy a Warner Bros Discovery nem akar kockáztatni ezeknek a játékoknak a sikerével.

Ehelyett a cég rájött, hogy számos népszerű IP-je és márkája van, amelyeket stratégiailag szeretne kihasználni. Ez azt jelenti, hogy live service, azaz élő szolgáltatásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a játékoknak, hogy folyamatosan bevételt generáljanak, amellett, hogy folyamatosan online kell majd fent lennie az adott játékoknak. Ingyenesen játszható játékokat is terveznek fejleszteni, amire jó példa lesz majd a MultiVersus megjelenés, már amennyiben eléggé népszerű lesz ahhoz, hogy végre megjelenjen.

Ráerősítünk a játékokra, mint egy olyan területre, ahol úgy gondoljuk, hogy sokkal több növekedési lehetőség van, amelyet ki tudunk használni az IP-inkkel és a stúdiónk képességeivel, ahol egyedülálló módon mind kiadóként, mind fejlesztőként állunk.

Mindezek az utak a játékok sikerére és az érdeklődésre építenek, hogy a játékosok rendszeresen visszatérjenek a címekhez. Természetesen ezeknek a játékoknak időbe telik a fejlesztése és a piacra dobása. Ezért a stratégiai terv, ahogy haladunk előre, úgy tűnik, hogy az elvárás az, hogy ezek a játékok talán csak néhány év múlva hoznák vissza a kívánt céleredményeket.

Természetesen valószínű, hogy még mindig vannak tervek arra, hogy néhány AAA játékot is piacra dobjanak, amelyek nem követik a Warner Bros. által célzott stratégiai irányt. Az egyik ilyen a Hogwarts Legacy, amely, mint említettük, hatalmas siker lett. Sőt, nemrégiben azt is megtudtuk, hogy a fejlesztők egy folytatást hozhatnak ki, amely az Unreal Engine 5-öt használná.

Összes oldalmegjelenítés