Taxi Life: A City Driving Simulator - Taxis szerepben Barcelona utcáin

A NACON kiadó és a Simteract stúdió kiadott egy játékmenet trailert a hamarosan megjelenő Taxi Life: A City Driving Simulator-ból, amiben Barcelona utcáin való vezetési élményt mutatja be. A játék ügyesen kombinálja a szimuláció és a menedzsment elemeket, ami a maga nemében egyedülálló élményt nyújthat sok szimulátor rajongóknak, mivel lehetővé teszi, hogy egy taxisofőr bőrébe bújjanak, akivel egyben a saját cégét vezet. 

A játék már előrendelhető, és március 7-én jelenik meg PlayStation5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re.

Ebben a játékban barcelonai taxisofőrként a vezetési élmény és mechanikája meglehetősen fontos kulcsszerepet játszik, így be kell tartanunk többek között a közlekedési szabályokat, és alkalmazkodnunk kell a különböző véletlenszerű, random generált eseményekhez. Ilyen esemény pl. az útépítések, a forgalmi dugók vagy a balesetek. Azonban számos más tényezőt is szem előtt kell tartanunk, hiszen jó kapcsolatot is kell ápolni az utasokkal, mivel bölcsen kell megválasztva, hogyan reagálunk nekik, amikor beszélgetünk velük. Természetesen eleget kell tennie a konkrét kéréseiknek. 

Ha kifogástalan szolgáltatást nyújtunk, akkor kiváló minősítéseket, tapasztalati bónuszokat és bőkezű borravalót kaphatunk. A járművét is megfelelően kell ápolnunk, rendszeresen fel kell keressük a szervizeket és a garázsokat. A Tax Life során a város csodálatos tájait és műemlékeit is megcsodálhatjuk.

Újabb Régebbi