Helldivers 2 - a Sony legsikeresebb videojátéka PC-n

A Helldivers 2 végre megérkezett ezen a héten, ami olyan volt, mintha egy örökkévalóságig tartott volna, mi is sokáig vártuk ám a csodát, de szerencsénkre mondva csak megjelent. A játék nemrég indult el PC-n és PS5-ön, és az indulás eddig meglehetősen sikeresnek tudható be. Valójában a Helldivers 2 minden idők legjobban fogyó Sony PlayStation játéka PC-n.

A Sony Interactive Entertainment kitervelte a PlayStation PC részlegét annak érdekében, hogy szilárdítsa megjelenési terveit, miszerint egyre több PlayStation-exkluzív címet hoz el nekünk PC-re. Ezek az erőfeszítések a Horizon Zero Dawn-nel kezdődtek, és azóta is folytatódtak a Days Gone-on keresztül egészen a God of War-ig is.

Egyébként eddig a legnagyobb Sony-s launch PC-n a God of War volt. Az 2018-as újraindítás gyorsan nagy siker lett a Steamen, amikor megjelent, a csúcson 73,529 egyidejű játékossal. Nos, ezt az egyidejű játékos számot már rég túlszárnyalta a Helldivers 2. A játékot az Arrowhead Game Studios fejleszti, de a Sony a kiadó mind PC-n, mind PS5-ön. A harmadik személyű TPP/TPS kooperatív lövöldözős játék gyorsan felkúszott a Steam leggyorsabb fogyó játékai közé, ahol a csúcson 81,840 egyidejű játékos volt jelen. Ez a szám azóta természetesen tovább nőtt, köszönhetően a kritikáknak és a live streamek hatására.

Egyelőre azt nem tudjuk, hogy PS5-ön mennyire népszerű lenne a Helldivers 2, mivel a Sony még nem osztott meg semmilyen nyilvános adatot a player count-tal kapcsolatosan, vagy legalábbis az eladási számokat még nem közölték belőle.

Újabb Régebbi