Coridden - early access előzetes

Miért fogj el szörnyeket, ha te is azzá válhatsz? Ez az ötlet vezérli a Coridden-t, a svéd Aftnareld által fejlesztett új, ötletes akció-RPG-jét, amelyet most gyorsan meg tudtunk nézni, ugyanis lehetőséget biztosítottak nekünk erre a PR-es ügynökök. A Coridden egyébként az ingyenes demója már most letölthető a Steamen.

Hivatalos lore: Miközben a sötétség beborítja Aasha ősi városát és annak ősi titkait - és kincseit -, mi és testvéreink elindulunk, eltökélten, hogy dacoljunk a gonosszal, ami az egész országot elárasztja. Míg a múltban sokan estek áldozatul a baljós árnyaknak, nekünk van valami, ami nekik nincs: és ez nem más, mint az alakváltás képessége.

Az Aftnareld minden csatát úgy alakított ki, hogy azt úgy közelíthessük meg, ahogyan csak akarjuk, akár félelmetes mágikus szörnyetegként vagy, akár egyszerű emberként. A Coridden lehetővé teszi, hogy emberi és szörnyképességeinket a saját belátásunk szerint ápolhassuk, illetve fejlődhessük, hogy egyedi, teljesen saját játékstílust alakíthassunk ki, miközben kombináljuk a képességeinket. Emellett  készíthetünk új fegyvereket is.

A Coridden természetesen játszható coop módban is, így három barátunkkal karöltve és végig játszhatjuk a szinteket,

Az alakváltás a harcon kívül is előnyhöz juttat. A szörnyek mindenféle formában és specialitásban léteznek, és némelyikük új képességeket biztosítanak, amelyekkel elrejtett területeket fedhetünk fel, és kihívást jelentő rejtvényeket oldhatunk meg velük. A harc vagy a felfedezés során bármikor átváltozhatunk, és a sötétségen keresztül a saját utunkat járhatjuk be - feltéve, hogy az minket nem emészt fel előbb.

Jellemzők

● Szörnyes átváltozós RPG - válj az általad legyőzött ellenséggé, használd hatalmas erejüket a világ felfedezésére és fondorlatos ellenségeid legyőzésére.

● Családi ügy - Játssz a négy testvér egyikeként, akiknek egyedi személyiségei befolyásolják, hogyan látjuk Heerát és hogyan viszonyulunk azokhoz az emberekhez, akik az otthonuknak hívják.

● Rugalmas és dinamikus harcok - Minden csata egy rejtvény, aminek a megoldásáról te döntesz.

● Mindenki egyért - Menj egyedül, vagy állj össze három barátoddal a többjátékos kooperatív játékban

A Coridden egy remek fantasy környezetben játszódik, a fentebb már említett négy testvér alkotta csoport egyikeként kezdhetjük el a kalandot. A Coriddent játszva hamar rájövünk, hogy egy régi stílusú oldschool ARPG, amiben remekül lehet farmolni és zsákmányolni, azaz lootolni, valamint karaktert és szörnyet buildelni. Maga a kezdés első blikkre egy aréna szerű pályára lök be minket, ahol  a szinte hullámokban érkező ellenségeket kell legyűrnünk. Emiatt meglehetősen furcsa érzés kapott el, hiszen úgy általában véve nem szeretem az olyan játékokat, amik aréna szerű pályákat használnak fel a történet el mesélésére. Nos, a kezdés, kétség kívül érdekesen és húzósan indult ebben az aréna hangulatú pályán. De ez a hatás szerencsére gyorsan el illant. Kiderül, hogy hőseink képesek átváltozni! Rögtön elsőre egy párduc szerű lényt tudjuk befogadni, így azzá is tudunk válni. 

A Coridden sok hagyományos 3D-s hack-and-slash elemekkel is rendelkezik, szintekkel, képességfákkal és rengeteg felszereléssel. Az alakok között váltva felfedezés vagy harc közben előnyt szerezhetünk, közlekedni nyilván a szörny énünkkel fogunk, de sokszor jól jön távolsági harcban az emberi részünk is. A harcban mind az emberi, mind a szörny alaknak van különféle melee és távolsági támadása, amelyek különböznek egymástól, így váltogathatjuk, azaz combózhatunk az alakváltások között. Amikor felfedezünk vagy ugrálnunk kell szakadékokon át, vagy épp kincseket keresni, akkor jól jön a szörnyes oldalunk, mert néha az emberi mivoltunk kicsit lassú ezekhez a feladatokhoz. 

És ilyenkor jön egy fontos karakterfejlesztési rész, ahol nem csak az emberi mivoltunkat tudjuk skillekkel fejleszteni, hanem a szörny másunkat is. Értelemszerűen a loot is elég nagy szerepet kap emellett az újítónak hangzó funkció mellett, hiszen páncélozhatjuk és felszerelhessük az adott karaktert külön-külön is. És még ide dukál a tulajdonságpontok elköltése, amit szintén el lehet használni az emberi, és állati mivoltunkra egyaránt. Nincs is annál jobb, amikor az ilyen típusú játékot szigorúan coop módban játszuk. Igen, kedves olvasók! Ezt a játékot csak coopban merem ajánlani, mert borzasztó szórakoztató tud lenni a Coridden, amikor a haverokkal összeülünk, és belevágunk ebbe az igen csak egyedi kalandba.

Többféle fegyver típus és szörny képesség létezik, amelyeket megszerezhetünk vagy a képességfákon keresztül tanulhatunk meg. Minden fegyver és lény másképp működik, még akkor is, ha a lények jelenleg sajnos főként hasonló típusúak. A dárdák és kardok teljesen más módon viselkednek, mint mondjuk kard és pajzs kombinációja. A képességek cooldown - cdr idő és szívósság alapján működnek, és mivel a szívósság idővel helyreáll, ez azt jelenti, hogy soha nem maradhatunk választék nélkül, különösen felfedezés közben. Emellett vannak olyan nehéz támadások, amelyeket feltölthetünk, ami érdekes harcot eredményezhet a könnyű és nehéz lépések között. A harc nagyrészt gördülékeny, bár vannak érdekes hibái már az első nagy boss fightunknál. 

A történetmódon kívül különféle szintű küldetések is elérhetők számunkra, akár soloba, akár coop módba. A fejlesztőknek van még mit csiszolni, főleg a harcrendszert érheti a legnagyobb kritika, de az régivágású ARPG stílusa miatt meglehetősen kedvelt videojáték lehet a játékosok körében. Egyelőre, egy rossza szavunk sem lehet a Coriddenre. Remek próbálkozás lehet, főleg a kettős játékmenete miatt.

Újabb Régebbi