Visszatér a The Sinking City

A 2019-ben megjelent The Sinking City egy nyílt világú horrorjáték, amely egy tengerparti városban játszódik, H. P. Lovecraft világában. A játékosok egy nyomozó szerepébe bújhatnak, akinek az a feladata, hogy megtalálja a városlakókat sújtó túlvilági lények eredetét. Bár a játékot jól fogadta a közönség, a Frogwares és a Nacon közötti komoly jogi vita csatározások miatt a játékot többször is törölték az eladási listáról, most azonban határozott visszatérés van kilátásban.

A korábbi kiadóval, a Naconnal folytatott többéves viták és jogi problémák után a fejlesztő Frogwares most már egyedül rendelkezik a The Sinking City kiadójogaival, és megígérte a rajongóknak, hogy a játék erősebben tér vissza, mint valaha. A Frogwares azzal vádolta a Nacont, hogy illegálisan kalózkodott a The Sinking Cityvel a Steamen, és visszatartotta a fejlesztőknek járó kifizetéseket és bónuszokat - ez többszörös bírósági ügyhöz vezetett a két stúdió között. A rajongók ennek következtében szenvedtek, a Frogwares-t eltiltották az általános támogatástól a játék kapcsán, mivel többek között a fejlesztő küzdött a Nacon kiadási jogainak megszerzéséért. Egy meglepő bejelentéssel a Frogwares megerősítette, hogy mostantól ő a Lovecraft horror cím kizárólagos kiadója, ennek hatására a The Sinking City rajongók nagyon örültek ennek a hírnek.

Most, hogy a jogi perek már a múlté, a Frogwares arról tájékoztatta a játékosokat, hogy a stúdió a jövőbe tekint. A Frogwares a kiadványt érintő hír bejelentésében megosztott néhány kulcsfontosságú információt a játék jelenlegi verziójával és a jövőbeli iterációkkal kapcsolatban, amelyek a következőket tartalmazzák:

  1. Technikai bonyodalmak miatt a régi mentések nem lesznek kompatibilisek a játék legújabb verziójával.
  2. A játékosoknak február 28-ig lesz lehetőségük arra, hogy befejezzék a meglévő játékmenetüket, ezután új mentést kell indítaniuk.
  3. A játékosok letölthetnek egy játszható mentési fájlt a Steamről vagy az Epic Games Store-ból, hogy élvezhessék a játék legújabb verzióját.
  4. A Steamen játszóknak választaniuk kell majd, hogy folytatják-e a régi mentésüket, vagy új kalandot kezdenek.
  5. A Frogwares a meglévő játékot szeretné felújítani, miközben további jó hírekre is utal. A Frogwares a bejelentő posztban kifejezetten "franchise"-ként emlegette a The Sinking Cityt, így a lovecrafti horror rajongóknak érdemes lesz figyelniük a lehetséges jövőbeli frissítésekre és bejelentésekre is.

A közönség továbbra is jól reagál a lovecrafti történetekre, és sokan a The Sinking Cityt a legjobb nyomozós horrorjátékok közé sorolják. Mivel a Frogwares készen áll arra, hogy teljes mértékben tovább lépjen a játék frissítéseivel és esetleg új tartalmakkal, a The Sinking City rajongói ismét belevethetik a magukat a horror címbe.

Újabb Régebbi