Nagyszerű open world élmény lesz a Star Wars Outlaws

A Star Wars Outlaws fejlesztői azt ígérik a játékosoknak, hogy a felfedezésen és a mellékküldetéseken keresztül még jobban beleélhetik magukat a játékba.

A hamarosan megjelenő Star Wars Outlaws mögött álló fejlesztők lerántják a leplet a játék magával ragadó, nyílt világú játékélményéről, amely a játékosokat a messzi-messzi galaxis régi és új helyszíneire egyaránt elviszi majd. A Ubisoft és a Massive Entertainment először még 2021-ben jelentette be a sandbox Star Wars-játékát, amely az utóbbi Avatar: Frontiers of Pandora című játékából merített több ihletet is, hogy egy, a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér között játszódó, alvilági hangulatú, komor történetet nyújtson. Az említett történet középpontjában Kay Vess áll, egy feltörekvő törvényen kívüli, aki a Star Wars-galaxis bűnözői között akar nevet szerezni magának.

Ehhez Kay-nek az Outer Rim területének különböző bolygóira kell elutaznia, és a Star Wars Outlaws azt ígéri, hogy a játékosok klasszikus Star Wars-világok és vadonatúj helyszínek keverékét fedezhetik fel. A Tatooine, a Star Wars főszereplő Luke Skywalker és az aljas Jabba the Hutt otthona mellett az Outlaws olyan bolygókat is tartalmaz majd, mint a Cantonica, a gazdagok szerencsejáték-központja, amelyet először Az utolsó jediben láthattunk. Kijimi, a Skywalkerek felemelkedésében felbukkant fűszerfutárbarlang, Akiva, egy dzsungelvilág, amelyet a rajongók több Star Wars-regényből is ismerhetnek, és Toshara, egy vadonatúj hold, amelyet az afrikai szavanna ihletett.

A Star Wars Outlaws narratív igazgatója, Navid Khavari nemrég leült a Kotakuval, hogy megbeszéljék a közelgő nyílt világú kaland különböző játékelemeit, többek között azt, hogyan tervezte meg a csapat, hogy mélyen magával ragadó élményt nyújtson a messzi, messzi galaxisban. Navid elmondása szerint az Outlaws játékmenete három különböző típusú környezetből fog állni. Először is vannak városok és egyéb sűrűn lakott területek, amelyek tele vannak bűnszövetkezetekkel és korrupt birodalmiakkal, amelyekkel Kay harcolhat vagy akár társulhat. Ezután jönnek a rajtuk kívül eső hatalmas, nyílt világú területek, amelyeket Kay gyalog vagy járművek, például a speederje segítségével fedezhet fel. Végül ott van az űr, ahol a Star Wars Outlaws játékosai Kay személyes űrhajója fedélzetén navigálhatnak, természetesen a fentebb említett bolygók között. Persze senki se várjon Mass Effect vagy Starfield szintű űrutazást a játéktól. Amerre a sztori és kánon szólít minket, csak azokat a bolygókat tudjuk majd részlegesen felfedezni majd.

Khavari elárulta azt is, hogy Kay "The Trailblazer" nevű hajója lényegében a játékos elsődleges bázisaként fog szolgálni, és hogy a Star Wars Outlaws egyik fő szempontja, hogy a játékos saját belátása szerint utazhasson ebben a galaxisban. Az űrben a játékosok szabadon tehetnek majd kitérőket az Outlaws fő cselekményétől, hogy mellékküldetéseket teljesítsenek, vagy rejtett titkokat fedezzenek fel. Khavari szerint a játékosok a Külső Peremen belül jutalmat szerezhetnek azáltal, hogy különböző bűnözői vezetők, köztük a Star Wars hírhedt gengszterének, Jabba the Huttnak a feladatait teljesítik. Kay mindegyiküknél más-más profillal fog rendelkezni, amit az alakít ki, ahogyan majd interakcióba lép velük.

A Star Wars Outlaws egy nyílt világú sandbox játék lesz, a korábbi Ubisoft-címek, például a Massive saját Avatar: Frontiers of Pandora című játékának stílusában, amely a szeretett Star Wars-univerzumban játszódik. Ez azt jelenti, hogy az Outlawsnak esélye van arra, hogy a rajongóknak egy sokkal magával ragadóbb játékélményt nyújtson, amit a játék készítői úgy tűnik, hogy a felfedezés és a mellékküldetések mechanikájának megalkotásakor a szívükön viseltek. Csak az idő fogja megmutatni, hogy a Star Wars Outlaws beváltja-e a benne rejlő lehetőségeket, amikor valamikor az év folyamán megjelenik.

Újabb Régebbi