Egyre rosszabb Steam-értékeléseket kap a Starfield

A Starfieldet a Bethesda Game Studios 2023. szeptember 6-án adta ki, akkor tájt a játékot szinte mindenki imádta. A videojátékot monumentális, hatalmas, nyílt világú, mérhetetlen potenciállal rendelkező játékként üdvözölték, és több mint két évtized óta ez volt az első új IP a cégtől. Elárulták, hogy a Starfield koncepciója több, mint húsz éves volt, és azért tartott ilyen sokáig a fejlesztés, mert a Bethesda Game Studios tökéletes játékot akart készíteni.

Sajnos nem ez lett a végeredmény. Nemrégiben a Starfield értékelései még az eddigieknél is mélyebbre zuhantak a Steamen, amit a játék körüli továbbra is jelentősen morózus hangulat vezérelt. A Steamen a Starfield a legutóbbi "többnyire negatív" értékelésekkel rendelkezik, ami megdöbbentően jól mutatja, hogy a játékosok mit gondolnak az űrhajós eposzról. A megjelenés óta eltelt néhány hónap, és valahogy sikerült végszóként summára jutniuk.

A Starfieldet a játék megjelenése előtt nagyon felkapták és a marketingesek is szépen promózták. A Bethesda Game Studios által irányított fantasztikus marketingkampány lehengerelte a világot, és a végére több mint 13 millió játékos ugrott be a Starfield-ben játszódó névtelen űrhajós szerepére, de sokan közülük savanyú szájízzel távoztak, mivel kiderült, hogy a végtermék, amibe fektettek, messze nem tökéletes, és a sztori sem annyira monumentális, mint az ígérték. A mi cikkünkben erre ki is tértünk, hiszen sokszor tapasztaltuk azt, hogy a fő küldetések messze elmaradtak a mellékküldetések és frakcióküldetések színvonalától is.

A Steamen a játék több, mint 86 400 értékeléssel büszkélkedhet, a végső értékelés pedig "vegyesre" jössz össze. Az újabb visszajelzések azonban, amelyeket egy 7 300 értékelésből álló tétel képvisel, egy sokkal siralmasabb képet sugallnak, ugyanis a játékot a "Többnyire negatív" minősítéssel értékelték.

Az egyik friss értékelés a játékot "egy nagy pohár középszerűségnek" nevezte, míg egy másik szerint "a játékban túl sok a semmi". Egy november vége felé írt értékelésben egy felhasználó a következőket írta: "A történet olyan általános, amennyire csak lehet, a játékmenet pedig unalmas".

Újabb Régebbi