Palworld - két hét alatt 12 millió példányt adtak el a Steamen

A Pocketpair nemrég jelentette be, hogy a Palworld videojátékból több, mint 12 millió példány kelt el a Steamen keresztül. A teljes játékosszámot tekintve a játék több, mint 19 millió játékosnál jár, ebből 7 millió az Xbox Game Pass-ból érkezett. A Palworld január 19-én jelent meg, vagyis majdnem két hétbe került, mire elérte ezt a meglehetősen nagy mérföldkövet.

A Palworld kétségtelenül az egyik legsikeresebb Steam Early Access játék PC-n. Ennek a játéknak sikerült hatalmas közönséget vonzania. A gyakran "Pokémon, csak fegyverekkel" jellemzett Palworldnek több köze van a Valheimhez, mint a Nintendo Pokemon játékaihoz. Röviden összefoglalva, ez elsősorban egy többjátékos, nyílt világú túlélő-crafting játék.

A Palworld legnagyobb jellemzői a Pals-ok. A Pals olyan kis lények, amelyek pontosan úgy néznek ki, mint a Pokemonok. Egyesek azt állították, hogy a Pocketpair a különböző Pokemon játékok 3D modelljeit exportálta és használta fel, ez azonban nem igaz. Mások pedig azzal vádolták a fejlesztő csapatot, hogy AI eszközöket használtak a 3D modellek létrehozásához, ami szintén fals. 

A Palworldöt először 2021-ben jelentették be, és akkoriban még nem léteztek olyan mesterséges intelligencia eszközök, amelyek képesek voltak akár 3D modelleket/mintákat létrehozni.

Köszönjük, DSOgaming!

Újabb Régebbi