A The Witcher remake játékmenete mentes lesz a felesleges és elavult részektől

Míg a CD Projekt RED egy új Witcher-trilógián dolgozik, kezdve a Project Polaris-szal, addig a Fool's Theory az első eredeti játék remake-jén munkálkodnak. Az Unreal Engine 5 alatt fejlesztett videojáték nyitott világú lesz, de a változtatásai még nem igen körvonalazódtak ki, ámbár Jakub Rokosz vezérigazgató az EDGE-nek elmondta, hogy a stúdió azt tervezi, hogy kiveszik a rossz, elavult vagy feleslegesen bonyolult részeket.

"Mindenekelőtt szükségünk van egy őszinte, földhözragadt elemzésre arról, hogy melyek azok a részek, amik egyszerűen rosszak, elavultak vagy szükségtelenül feleslegesek, és melyeket kell újra alkotni". 

Természetesen a fejlesztő azt is szeretné kiemelni, hogy "melyek azok a részek, amelyek nagyszerűek, hisz azokat meg kell tartani, vagy közvetlen alappillérek, amelyeket nem lehet elvetni". A cél az, hogy "valami olyat hozzanak létre, ami egyszerre kielégítő és még mindig rezonál az eredeti játék érzésével".

A The Witcher Remake-nek nincs megjelenési dátuma vagy platformja, de a CD Projekt RED elnöke és vezérigazgatója, Adam Kiciński megerősítette, hogy az újragondolt Witcher játék mindenképpen a Polaris megjelenése után fog debütálni. Ez annak köszönhető, hogy a remake fejlesztése "részben" párhuzamosan fut a következő Witcher-játékkal, és nagyrészt annak a grafikus technológiáira épül. Ami a Polaris-t illeti, a cél az, hogy még idén megkezdjék a fejlesztést.

A CD Projekt RED dolgozik még egy Cyberpunk 2077 folytatáson, a Project Orionon is, amelyet szintén az Unreal Engine 5-re fejleszt. Ezen még, az elmondások alapján: "sok munka" van hátra, és nem jelentettek be megjelenési dátumot sem.

Újabb Régebbi