Mi vár ránk a Diablo 4 következő szezonjában?

A Diablo 4 harmadik szezonális eseményét, a Season of the Constructot  immáron nyilvánosságra hozták, és a jövő héten fog indulni. Ezúttal a játékosok Kehjistan környékére utazhatnak, hogy a démonok által megszállt gépekkel harcoljanak.

A történet középpontjában az áll, hogy Malphas, a démon megszerez egy ősi eszközt, melynek neve: a The Loom. A Zoltun Kulle által jótékony célokra létrehozott eszköz képes mechanikus szerkezetek létrehozására, de Malphas saját baljós szándékai érdekében elferdítette a Loomot, hogy elszabadítsa a gonosz gépek invázióját.

A Season of the Constructban kapunk egy mechanizált társat, aki amellett, hogy segédkezik a harcokban, felfogja a bejövő támadásokat és gyógyítja a játékosokat, a Seneschal szolgál az évad elsődleges energiaszerzési rendszereként. Saját kezelőfelülettel rendelkezik, és a játékstílusunkra szabott speciális irányítás jellemzi majd, és különböző rúnakövekkel testre szabható. 

Az Arcane Tremors mostantól beborítja az egész térképet. Ezeket a területeket elemi konstruktumok, vagyis az új szezonális ellenségek lepik majd el. Legyőzésükkel természetesen szezonális és specifikus tárgyakat szerezhetünk. A játékosok a szezonális tevékenységekkel a The Gatehallban látogathatnak el, ami a Kehjistan alatti központi főhadiszálláson található meg. A szokásos árusok és a Sanctuary több zónájához vezető portálok itt is elérhetők lesznek.

A Season of the Construct egy új dungeontípust, a Vaultokat is bevezeti, amely halálosabb, összetettebb csapdákat, úgynevezett Hazards-okat tartalmaz. A játékosok minden Vaultot egy Zoltun's Warding nevű, farmolható buffal kezdenek, amely a veszélyek által okozott sebzéseket csökkenti. A Vault végén egy láda várja a játékosokat, és a jutalom minősége azon múlik, hogy mennyire sikerül a Warding buff stackjét tartani, ha egyáltalán elérik. A Vault-runok kezdetén Zoltun Warding gyöngyeit is elcserélhetik Zoltun Wardingra, hogy növeljék a kockázat és a jutalom faktorát.

A Gauntlets egy másik új dungeon forma, amely nem lesz elérhető a Season of the Construct megjelenésekor, helyette "hamarosan" érkezik. Ezekben a dungeonokban a játékosok szólóban vagy csoportosan versenyezhetnek a legjobb pontszámokért, a ranglistán a csoportméret szerint elkülönített ranglisták alapján. A Gauntletek egy hétig tartanak, és statikusak abban a tekintetben, hogy ugyanazzal a szerkezeti és ellenséges elrendezéssel rendelkeznek, hogy mindenki ugyanazzal a kihívással nézzen szembe. Amikor egy új hét kezdődik, egy új Gauntlet érkezik, frissített ranglistákkal.

A játékosok a tevékenységek és kihívások teljesítésével előkelő helyezést érhetnek el a ranglistákon. A legjobb 100 játékos bemutatásra kerül, a legjobb 10 pedig állandó helyet kap az Ősök Csarnokában. A magasan rangsorolt játékosok érmeket szerezhetnek, amelyeket az újratervezett profilokon jeleníthetnek meg.

A Season of the Construct teljesítményjavulást és jobb kezelhetőséget is hoz, mint például egy extra tárolófület és WASD billentyűvezérlést. A Helltides mostantól mindig aktív marad, emellett a képességfa újra-specelhető (újra-osztahtó).

A Diablo IV: Season of the Construct január 23-án jelenik meg.

Újabb Régebbi