Játszható lesz Joker is a Suicide Squad: Kill the Justice League videojátékban

A Rocksteady elárult néhány részletet a Suicide Squad: Kill The Justice League megjelenése utáni szezonális ütemtervéből.  A legnagyobb újdonság, hogy Joker lesz az első olyan játszható karakter, aki a Suicide Squad megjelenés utáni endgame részébe kerül bele. A kotaku értesülései szerint nem az Arkham játékokból ismert Joker lesz elérhető, mert Ő még mindig halott. Ehelyett ez egy új Joker lesz,  egy másik univerzumból.

Eltekintve, hogy ez a Joker más univerzumból fog származni, a még 2020-ban bejelentett Suicide Squad története ugyanabban az univerzumban fog játszódni, amiben az Arkham trilógia és az Origin rész is lezajlott. A bejelentés óta a rajongók nem nagyon voltak izgatottak a játékkal kapcsolatban, főleg miután egy olyan játékmenet-videó szivárgott ki, amiben a gameplay jelenetek alapján tisztára a Fortnite gameplay mechanikájára hasonlítottak az incidens és vitatott mozdulatsorok.  

A január 22-én megjelent Suicide Squad legutóbbi fejlesztői napló elmagyarázza, hogy a játék első szezonja márciusban, körülbelül egy hónappal később, a játék február 2-i megjelenése után fog megjelenni. Az első évad Joker-témájú lesz, és két epizódot tartalmaz majd vadonatúj küldetésekkel, melléktevékenységekkel, illetve felszereléssel, bossharcokkal és különböző ellenségfajtákkal.

A Rocksteady szerint minden évadban lesz egy új játszható karakter, felfedezhető környezetek, zsákmányolható fegyverek és még sok minden más. A stúdió azt is ígéri, hogy ezek a szezonális tartalomdömpingek megmaradnak, így a játékosok hónapokkal később is élvezhetik őket, ami nagyon király dolog. Mindezek a tartalmak ingyenesek, és nem zárják őket prémium battle pass vagy bővítés mögé.

Márciusban az első szezon új játszható karaktere Joker lesz. De Joker ezen változata más, és nem a híres, Mark Hamill hangján megszólaló Joker, akit az Arkham-játékokból ismerhettünk meg.        . Ehelyett egy alternatív dimenzióból, a multi-verzumból ragadták ki ezt az illető Jokert. Ez része a Rocksteady nagyobb tervének, hogy a DC multiverzumát felhasználva új történeteket meséljen el és új küldetéseket készítsen a következő évadokhoz, amelyek különböző idővonalakon és univerzumokon alapulnak, így olyan halott és visszatérő karaktereket hozhatnak vissza, mint Joker - akit Arkham Cityben öltek meg -, vagy híres gonosztevők alternatív változatait mutathatják be.

Az Öngyilkos osztag többi karakteréhez hasonlóan Joker is rendelkezik majd egy rakás lehetőséggel, képességekkel, amelyekkel mászni, siklani, ugrálni és futni tud majd Metropolisban. A Joker egy rakéta meghajtású esernyőt is tud majd használni, ami őszintén szólva elég szórakoztatónak tűnik. És mint az összes többi karakter, ő is rohangálhat rohampuskákkal és kézifegyverekkel felszerelve.

Reménykedhetünk, hogy amikor a Suicide Squad jövő héten végre megjelenik, a játék jobb lesz, mint amit az előzetesekben és a trailerekben mutattak be. Ha nem lesz jó játék, és elhasal már a megjelenés napján, akkor bizony a Rocksteady szezonális ütemtervének löttek, vagy lőni fognak. Bár mindenesetre az első szezon új gonosztevő hősét, Jokert megkapjuk. 

Suicide Squad: Kill the Justice League 2024. február 2-án jelenik meg Xbox Series X/S-re, PS5-re és PC-re.

Újabb Régebbi