Avowed - pár részlet és néznivaló a játék világából

Az Obsidian Entertainment által fejlesztett Avowed című videojáték egyike volt annak az öt alkotásnak, amely a legutóbbi Xbox Developer_Direct prezentáción hosszas játékmenet-bemutatót kapott, miközben részleteket árultak el az akció-RPG világáról, harcrendszeréről és sok egyéb másról is. A bemutatót követően a fejlesztő további részleteket mutatott a játékból, és még újabb infóáradatot árult el egy bővített gameplay bemutató kapcsán, amiben Carrie Patel játékigazgató és Gabe Paramo gameplay director beszélt.

Kezdetnek megerősítették, hogy a bemutató során látott küldetések teljesen opcionálisak és kihagyhatók lesznek, a Shatterscarp egy kis részén játszódott, a harmadik területen, ahol a játékosok az Avowedben találják magukat. 

Érdekes módon az Obsidian Pillars of Eternity-játékok rajongói rengeteg ismerős elemet találnak majd, amit behoztak a fejlesztők, hiszen az Avowed ugyanabban a fantasy környezetben, Eora-ban játszódik. 

Patel és Paramo beszélt az Avowed társakról is, akik mindegyike a világ egy-egy régiójából származnak majd, amelyhez természetesen "mély kötődésük" lesz, és ezáltal számos társ mellékküldetésre számíthatunk. Mindegyik társnak meglesz a saját egyedi háttértörténete és motivációja, amiért szövetkezni tud majd a főhőssel, míg Patel szerint mindegyikük "rengeteg további dialógust és kontextust fog nyújtani, amelyek felfednek valamit a karakterükről, de ezen kívül a világnak arról a szegletéről is, amit felfedezel".

Természetesen az Avowed másik fő fókuszpontja a döntéshozatal és következmény-mechanikája lesz, ahogy az egy Obsidian RPG-től elvárható. A játékban a játékosok döntéseire helyezett hangsúlyról és arról, hogy ez hogyan befolyásolja majd a történetet és annak alakulását, Patel így nyilatkozott: "Számunkra ezeknek a döntéseknek a megalkotása, mint például a nagy döntések, amelyek befolyásolják egy küldetés kimenetelét, vagy bizonyos karakterek vagy közösségek jólétét, ugyanolyan fontosak, mint a kisebb döntések, amik a párbeszédek navigálásában választhatunk ki, és finom módon befolyásolják a másik karakterrel való kapcsolatunkat is. Mindezek középpontjában tényleg az áll, hogy a játékos legyen a főszereplő ebben a környezetben."

Az Avowed idén ősszel jelenik meg Xbox Series X/S-re és PC-re.

Újabb Régebbi