Igazi túlélőjátéknak ígérkezik a Pacific Drive

A Pacific Drive egy érdekesnek ígérkező túlélőjáték lesz, amelyben az idő nagy részét természetesen a volán mögött töltjük majd. A fejlesztők kommentárjaival kísért hosszú gameplay során bepillantást nyerhetünk néhány érdekes játékmechanikába.

A premierig már nincs sok idő hátra, hiszen február 22-re tűzték ki a hivatalos megjelenést, ráadásul nem korai hozzáférésként fog debütálni a Pacific Drive. Játszani ezzel a videojátékkal PC-n (a Steam és az Epic Games Store-on keresztül) és PlayStation 5-ön fogunk majd tudni. A játékmenetre rátérve, a játék nagy részét többek között a garázsban - a fő bázisunkon - fogjuk tölteni. Ott fogunk gondoskodni járművünk fejlesztéséről, a következő kiruccanásunk megtervezéséről és felszerelésünk kezeléséről.

A játékmenet két fázisra oszlik majd: a felkészülésre és az expedícióra. A cselekmény az Egyesült Államok észak-nyugati részén játszódik, ahol ismeretlen okokból futurisztikus anomáliák jelentek meg. A cél az lesz, hogy elutazzunk az egyik fertőzött területre, és ezután információt és erőforrásokat gyűjtsünk be, majd pedig visszatérni a bázisunkra.

Rövid és ismétlődő küldetésekre számíthatunk ezáltal, amelyek nehézségi szintje a játék előrehaladtával egyre nő. Amikor elérjük a célállomásunkat, egy egyszerű térképet kapunk, melyen áttekinthetjük a rejtekhelyekkel, fenyegetésekkel, nyersanyagforrásokkal jelzett részeket. A környéket gyalog vagy a volán mögött fedezhetjük fel, bár utóbbi esetében vigyázni kell, mert az út viszonyok károsíthatják a járművet, viszont az erdőbe gyalogosan közlekedve szintén kockázatos lehet.

Jelentős, hogy a garázsba való visszatérés nem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek látszana. A küldetés területét csak egy speciális portálon keresztül hagyhatjuk el, amely közvetlenül a menedékházba visz majd minket. 

A Pacific Drive már előrendelhető 27 euróért a Steamen. Egy Deluxe Edition is kapható lesz, amely további kütyüket kínál az autóhoz.

Újabb Régebbi