A fejlesztők nem szeretnének túl nagy játékteret biztosítani az Avowed játékosainak

Az Awoved rendezője, Carrie Patel egy interjúban elismerte, hogy az Obisidian Entertainment legújabb alkotása csak a felszínen hasonlít az ikonikus és az egyik legnépszerűbb RPG játékra, a Skyrimre. Valójában a játék inkább a Fallout: New Vegas előzményeire épülhet, mint kiderült.

Persze a The Elder Scrolls-sorozathoz való hasonlítások nem a semmiből jönnek. Azt már tudjuk, hogy az Avowed egy fantasztikus világba visz majd minket, amit első személyű perspektívából fedezhetünk majd fel. Azonban, ahogy az lenni szokott, az ördög a részletekben, pontosabban a nyitott világ kialakításában rejlik.

"2024-ben nehéz megszabadulni a Skyrimhez való hasonlításoktól, ha egy első személyű fantasy akció-RPG-t készítesz" - mondta Patel a PCGamesN-nek adott interjújában. Mint tovább magyarázta, az Avowed világát sokkal "tömörebbnek" szánják, hogy a játékos ne érezze úgy, hogy időnként elveszik a térképen, és eltávolodik a fő történettől.

"Úgy gondolom, hogy a játékosoknak megvan a vágyuk a burjánzó RPG-kre, sok nyitottsággal" - mondta. "De szükség van olyan választékosabb címekre is, és amelyekben még mindig vannak választási, karakterépítési és -fejlesztési elemek." Ezekre az elemekre fog az Avowed leginkább koncentrálni. Az Avowed szinte olyan, mint a Skyrim, hiszen nem lesznek karakterosztályok, és ezáltal, olyan osztályt alakíthatunk ki, amilyet csak akarunk.

"Szerintem a Fallout New Vegas remekül építette fel a játékosélményt, nemcsak az alapvető játékelemeken keresztül, hanem a mellékküldetéseken és a világban felfedezhető titkokon keresztül is. Igazán nagyszerű egyensúlyt teremtett a következetesség és a változatosság között." - tette hozzá.

Patel elismerte, hogy az Obisidian remek munkát végeznek a fent említett aranyközépút megtalálásában a nyílt világ és a játékmenet fókuszáltabb formája között. "Az egyik legérdekesebb dolog számomra az, hogy a műfaji határok egyre inkább elmosódnak" - zárta a rendező.

Nem ez az első alkalom, hogy az Obsidian elzárkózik a Skyrimmel való összehasonlításoktól. A fejlesztők már tavaly elárulták, hogy a játékosok egy kisebb léptékű akció-RPG-re számíthatnak, amely a történetre, a világépítésre, a döntésekre és a társakra helyezi a legnagyobb hangsúlyt. Az Avowed idén ősszel debütál PC-n és Xbox Series X/S konzolokon. A megjelenés napján a Game Passon is elérhető lesz.

Újabb Régebbi