Mit várhatunk a Borderlands franchise-tól 2024-ben?

A Borderlands franchise mostanában rengeteg helyen kap figyelmet, és 2024-ben több új projektet is bejelenthetnek, valamint megerősítettek is.

A Borderlands franchise már egy ideje meglehetősen érdekes helyzetben van, hiszen hosszú kihagyás után újraindult a Tales-sorozat, a Borderlands 4 meg valószínűleg a sorozat következő nagy projektje lesz, és a Tiny Tina's Wonderlands után további spin-offok is a láthatáron lehetnek. Számos projektet jelenthet be a kiadó 2024 első félévében, és mivel egy nagyjátékfilm is készül, van rá esély, hogy a Gearbox részéről a marketing erőfeszítések ezekre az új címekre irányulhatnak.  Bár a fővonalbeli Borderlands játékok már egy ideje pihennek, a mozifilm megjelenésével pedig eléggé nagy az esély a kassza sikerre.

A franchise rajongói számára az egyik legnagyobb vitatéma, hogy jön-e a Borderlands 4 vagy sem, és mivel a legutóbbi kiszivárgások látszólag azt bizonyítják, hogy a Gearbox valóban dolgozik rajta, a legjobb lépés lenne, ha a megfelelő időben hivatalosan is bejelentenék a videojáték fejlesztését. Már csak az a kérdés, hogy mikor és pontosan miről szól az új IP vadonatúj része..

Az egyik lehetőség, hogy a játék egyszerűen csak egy új fővonalas belépő lesz a sorozatba, a Borderlands 4 főgonoszával, főszereplőivel.  Jellemző akció shooter-looter RPG játékmenetével olyan élményt nyújthat, amely kibővíti a BL3 eseményeit, ugyanakkor megalapozza a jövőbeni újabb részek - vagy DLC-k  megjelenését. Egy másik lehetőség lehet, hogy a következő Borderlands teljesen MMO-s lesz, ha be akarja váltani a Borderlands: TPS-ben tett régi ígéretét, ahol a Gearbox elejtette az úgynevezett "Watcher's War"-ot. Akárhogy is, a Borderlands 4 2025-re vagy 2026-ra tűnik lehetséges megjelenésnek, ha nem is hamarabb, és egy 2024-es bejelentés és megjelenési trailer kiadása a következő logikus lépésnek tűnik a Gearbox számára.

Tiny Tina's Wonderlands 2, egyéb spin-offok

Nem titok, hogy a Tiny Tina's Wonderlands legalább akkora sikert aratott, mint amekkora csalódást is okozott, nagyjából annyian imádják és utálják, mint az egyik legutóbbi The Pre-Sequel részt. A játék koncepciója nosztalgia-felhajtás volt azok számára, akik imádták a BL2-ben az Assault on Dragon Keep-t, és bár az alapjáték jó belépő volt a sorozatba, a megjelenés utáni tartalom sok kívánnivalót hagyott maga után, és úgy éreztük, hogy alul teljesítette azt, amit eredetileg ígértek - vagy legalábbis amit a játékosok vártak. Mégis, a Borderlands 4 mellett kiszivárgott a Tiny Tina's Wonderlands 2 is, és ez is valószínűsíthető projektnek tűnik a Gearbox számára. Bár valószínűleg messzebb van, mint a BL4 bejelentés, ámbár még mindig lehet, hogy 2024-ben lesz hivatalos bejelentés Tináról is, vagy egy másik spin-off játék kerülhet a helyére, például egy Tales From the Borderlands rész.

A Borderlands mozifilm premiere 2024. augusztus 9-én várható.

A franchise egyetlen megerősített nagy megjelenése jövőre a 2024 nyarán, egészen pontosan augusztus 9-én érkező Borderlands-film, amit a Lionsgate ápolgat. A rendező Eli Roth nyilatkozatai alapján a Borderlands-film közös DNS-t hordoz majd a Marvel-projektekkel, vagyis bizonyos szempontból nagyon hasonlít majd a játékokra, de ugyanakkor kreatív szabadságot is kap, és saját lore-t, vagyis filmbéli kánont hoz létre. A szereplők közül Cate Blanchett Lilith, Kevin Hart Roland, Jaime Lee Curtis Tannis és Jack Black Claptrap szerepében, a Borderlands-film akár nagy siker is lehet a Super Mario Bros. Movie mintájára.

Újabb Régebbi