Januárban véglegesen leállnak a The Day Before szerverei

  • A The Day Before nagyon rossz megjelenéssel nézett szembe, a játékosok csalódtak, hogy nem váltotta be a kezdeti állítását, miszerint az MMO lenne.
  •  A játék kereskedelmi sikertelensége végül a fejlesztő stúdió bezárásához és a szerverleállás bejelentéséhez vezetett, amelynek dátuma: 2024. január 22 lesz.
  •  A játék bezárásának bejelentése negatív reakciókat váltott ki a játékosok részéről, egyesek megtévesztéssel vádolták a stúdiót, és azonnali intézkedéseket követeltek az utófejlesztések kezelésére.

A Gamerant értesülése szerint a The Day Before kiadója bejelentette a játék szervereinek bezárását. A december 7-én korai hozzáféréssel indult játék rendkívül rossz megjelenés elé nézett, és rövid, ám viharos út után a The Day Before ideje immáron befellegezni látszódik.

A The Day Before-t rengeteg ellentmondás övezte. Az egyik fő vád az volt, hogy a játék kezdetben azt állította, hogy MMO, de a megjelenés után a játékosok rájöttek, hogy nem váltotta be ezt az ígéretet. Ehelyett kiderült, hogy a The Day Before inkább egy extrakciós lövöldözős játékra hasonlított, és nem váltotta be a fejlesztők által támasztott elvárásokat. A The Day Before hatalmas bukásnak bizonyult, ami végül az egész fejlesztő stúdió bezárásához vezetett.

A The Day Before csalódást okozott, és a fejlesztőjéről, az Fntastic-ről szóló legújabb hírek hatalmas vitát okoztak, ami a rajongókat még jobban dühbe hozta.

A Mytona a Twitteren keresztül adott át egy ünnepélyes üzenetet, amelyben elárulta, hogy az Fntastic hivatalos bezárása miatt a kiadó 2024. január 22-én kénytelen lesz bezárni a The Day Before szervereit. "Fejlesztőcsapat nélkül nem volt más választásunk, mint a projekt hivatalos lezárása" - fejezte ki Mytona a közleményben.

Az üzenet továbbá kiemelte, hogy a Steammel együttműködve erőfeszítéseket tesznek a The Day Before összes vásárlójának visszatérítésének megkönnyítésére. A Mytona biztosította a játékosokat, hogy azok számára, akik még nem kaptak visszatérítést, a Steam proaktívan fogja feldolgozni a visszatérítéseket. A kiadó a közlemény végén megköszönte a közösség támogatását a teljes fejlesztési folyamat és a játék rövid élettartama alatt is.

Nem meglepő módon a bejelentést a csalódott játékosok negatív reakciók hulláma fogadta. Egyes játékosok a projekt kudarcát siratták, átlátható és azonnali intézkedéseket követeltek az utófejlesztésekre és kezelésére. Hasonlóan ahhoz, ami az Fntastic leállítása során történt, a The Day Before átverési vádjai is súlyosbodtak, és az emberek azt állították, hogy ezen a ponton semmilyen bocsánatkérés nem fogja helyrehozni a kárt. Egyesek még azt is javasolták, hogy a stúdiót csalással kellene megvádolni. A további kommentek frusztrációt, szkepticizmust és a megtévesztés vádját tükrözték.

Néhány játékostól eltekintve, akik a megjelenés előtt mindig is gyanakodtak a játékkal kapcsolatban, a The Day Before jelentős izgalmakat generálhatott. A játék a Steam legnépszerűbb készülő címek listáján az első helyen szerepelt, több mint kétszer annyi követővel megelőzve más népszerűbb videojátékokat. A csalódás azonban akkora volt, hogy alig egy nappal a játék korai hozzáférésű megjelenése után a játékosok száma rohamosan zuhant. Végül a sok vita után a The Day Before január 22-én fog véglegesen leállni. Egy hónapig még él a játék, utána kasszát kap. Sajnálatos tény.

Újabb Régebbi