Elkezdték fejleszteni a Cyberpunk 2077 folytatását

A CDPR kreatív vezetője szerint a Cyberpunk 2077 folytatásán Észak-Amerika régiójában, Vancouverben és Bostonban dolgoznak a fejlesztők.

Miután a Cyberpunk 2077 megkapta utolsó nagy frissítését és egyetlen nagy fizetős expanzióját, a Phantom Liberty-t (amelyből az első héten több, mint három milliót adtak el), a CD Projekt RED a figyelme a jövőbe tekint. A 2022 októberében bejelentett folytatás, vagyis a Project Orion olyan lesz, hogy bebizonyítja a Cyberpunk univerzum teljes univerzumát és potenciálját. Nagy szavak ezek, de reméljük igazuk lesz az illetékeseknek.

Egy nemrégiben megtartott üzleti prezentáción a CD Projekt kreatív vezetője, Adam Badowski megerősítette, hogy jelenleg "koncepciótervezési" állapotban van az új Cyberpunk 2077 rész. "Ez a projekt tehát jelenleg koncepciótervezési fázisban van, és külön jó hír a rajongóknak, hogy a Cyberpunk 2077 optimalizálásáért és a Phantom Liberty kiegészítő fejlesztéséért felelős veteránokból álló csapat fog dolgozni rajta.

"Észak-Amerikából fogunk dolgozni, méghozzá vancouveri és bostoni helyszíneken, a csapat vezetése már ott zajlik. És 2024 végén több tucat emberből álló csapatokkal fogunk dolgozni, míg célként a fejlesztők fele az USA északi részén, a másik fele pedig Lengyelországban fog dolgozni".

A CD Projekt Red pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz becslése szerint legalább egy 350-500 fejlesztős csapatra lesz szükség. A Project Orion igazgatója, Gabe Amatangelo (aki a Phantom Liberty-t is rendezte) elmondta, hogy az első játékon még "van mit dolgozni". A 2.0 frissités után a csapatok átálltak nagy folytatás fejlesztésére, de a Cíberpunk világa mellett még egy projekten is dolgoznak a lengyel srácok, ez pedig nem más, mint az általunk is várva várt Witcher folytatása.

A Project Orionnak természetesen még nincs megjelenési dátuma, és a platformjait sem erősítették meg. Tekintettel azonban arra, hogy a CD Projekt RED új Witcher-címéhez, a Project Polarishoz hasonlóan Unreal Engine 5-ön fejlesztik, a jelenlegi generációs konzolok és a PC biztosnak tűnik.

Újabb Régebbi