A túlélő-horror műfajban az Alan Wake 2 lehet minden idők leghosszabb játékidővel rendelkező videojátéka

Néhány hét múlva, éppen Halloween előtt jelenik meg a 2010-ben debütált Alan Wake című túlélőhorrorjáték régóta várt folytatása. A második részben a névadó főhős ismét Bright Fallsban találja magát, de ezúttal a történet sokkal hosszabb lesz, mint az első részben. Sam Lake, a Remedy játékrendezője és szerzője elárulta, hogy az Alan Wake 2 valószínűleg kétszer olyan hosszú lesz, mint elődje.

Sam Lake a Kinda Funny Gamesnek adott interjújában elárulta, hogy lényegesen több játékidőt kell terveznünk az Alan Wake folytatására. Szerinte az Alan Wake 2 valószínűleg legalább kétszer olyan hosszú lesz, mint elődje, és így hosszú idő óta a leghosszabb narratíva központú túlélőhorror játék lehet a videojáték iparban.

"Úgy gondolom, hogy a Remedy játékai nagyon történetközpontúak, és hagyományosan elég rövidek, 10 óra körüliek" - magyarázza az interjúban. "Legbelül mindig úgy éreztük, hogy meg kell találnunk a módját annak, hogy hosszabbá tegyük a játékainkat, mert az emberek az ár-érték arány szempontjából is nézik őket. A Control volt az eddigi leghosszabb játékunk, az Alan Wake 2 pedig még hosszabb lesz, 20 óra és még tovább tarthat".

Tehát előre borítékolható: az Alan Wake 2 végigjátszása körülbelül 20 órát vehet igénybe, a platina trófea megszerzéséhez pedig valószínűleg megint jelentősen hosszabb lesz ez a játékidő. Hiszen a második részt két perspektívából is végig játszhatjuk majd, egyrészt Alan Wake, másrészt Saga Anderson, az FBI-ügynök szerepében, aki rejtélyes gyilkosságok után akar nyomozni Bright Fallsban.

Csak nemrég halasztották el az Alan Wake 2 megjelenését. Tulajdonképpen október 17-én kellett volna megjelennie a túlélő horrorjátéknak, de az új dátum most 2023. október 27. Az Alan Wake 2 különlegessége, hogy a játékból nem lesz fizikai verzió a megjelenéskor.

A meglehetősen régóta várt második rész tehát digitálisan lesz elérhető a boltokban PS5-re, Xbox Series-re és PC-re az Epic Games Store-on keresztül. Lesz-e valamikor lemezes változat is, az még a a jövő kérdése.

Újabb Régebbi