A Telltale Games több munkatársát elbocsátotta


A fejlesztő szerint a The Wolf Among Us 2 "még mindig fejlesztés alatt áll", bár további részleteket nem osztott meg.

A Telltale Games az elmúlt években bizonyára megjárta a gyűrődést, hiszen 2018-ban megcsonkították és bezártak, majd a következő évben a megmaradt eszközök megvásárlásának köszönhetően megreformálták magukat és újra kinyitottak. Megújult formájában azonban úgy tűnik, a stúdió ismét nehéz időszakon megy keresztül.

A videojátékipart az elmúlt hetekben elbocsátási hullám sújtotta, többek között az Epic Games, a Creative Assembly, a Mimimi Games, a Volition, a Team17, a Naughty Dog és a Crystal Dynamics is érintett volt. Most a Telltale Games neve is felkerült erre a listára.

A fejlesztő X-oldalán nemrég közzétett nyilatkozatban is megerősítették.

"A jelenlegi piaci körülmények miatt sajnálatos módon nemrég el kellett bocsátanunk a Telltale csapatunk egy részét" - írta a fejlesztő. "Nem vettük félvállról ezt a lépést, és a történetmesélés és az új utak keresése iránti elkötelezettségünk továbbra is megmarad. Hálásak vagyunk mindenkinek az ezen az úton tanúsított elkötelezettségéért, és azon dolgozunk, hogy támogassunk mindenkit, akit ez érint".

A Telltale azt is közölte, hogy a készülő The Wolf Among Us 2 továbbra is készül, bár átfogóbb részletekről egyelőre nem lehet tudni.

Az év elején a Telltale bejelentette, hogy a The Wolf Among Us 2 2024-re csúszik, elsősorban azért, mert a fejlesztő a játék motorját Unreal Engine 4-ről Unreal Engine 5-re cserélte le.

Az elmúlt hetekben eközben a stúdió kiadta a Deck Nine-nal közösen fejlesztett The Expanse - A Telltale Series összes epizódját is, amely meglehetősen vegyes kritikai fogadtatásban részesült

Újabb Régebbi