War Thunder - jönnek a magyar páncélosok

A Gaijin Entertainment bejelentette, hogy a War Thunder online katonai akciójáték következő nagy frissítése - "Sons of Attila'' - szeptemberben jelenik meg. A játékba magyar páncélozott járművek sora kerül, amelyek az országunk hadtörténelmének minden szakaszát képviselik - a második világháborús 39.M Csaba páncélozott járművektől a modern Lynx KF41 BMP-kig, amelyek tavaly októberben kezdték meg szolgálatba állításukat. A War Thunder több tucatnyi más típusú szárazföldi, haditengerészeti és légi katonai járművel, valamint új térképekkel, továbbfejlesztett látványvilággal és sok mással bővül.

"A magyar tervezők jó néhány érdekes járművet készítettek, amelyekkel bővül a játékosok lehetséges beállításainak köre" - magyarázta Vyacheslav Bulannikov, a War Thunder játékigazgatója. - Ugyanakkor a tulajdonságaik megfelelnek majd a rendelkezésre álló dokumentumoknak, így reméljük, hogy a játékosok nem fognak magyar elfogultságot látni az új járművekben".

A páncélozott jármű első változatát, a Csabát (Attila, a hunok vezére legkisebb fiáról elnevezett) 1932-ben fejlesztette ki Nicholas Straussler magyar mérnök, és 1939-ben kezdődött meg a sorozatgyártás a magyar hadsereg számára. A gépeket aktívan használták a második világháborús harcokban Jugoszláviában, a Szovjetunióban és Lengyelországban, végül pedig Magyarországon is. A nagy sebesség, a független felfüggesztés és a 20 mm-es ágyú a 39.M Csabát jó felderítőgéppé teszi a hadihajó kezdeti soraiban.

A Lynx KF41 a Rheinmetall AG által kifejlesztett, jelenleg csak Magyarországon szolgálatban álló gyalogsági páncélos jármű, amelyet egy vegyesvállalat zalaegerszegi üzemében gyártanak. A BMP-t a legújabb ADS hard kill aktív védelmi rendszerrel szerelték fel, amely érzékeli az ellenséges rakétákat, meghatározza a röppályát, kiszámítja a találat hozzávetőleges helyét, kilő egy ellenlövedéket, amely egy pillanattal azelőtt megsemmisíti az ellenséges lövedéket, mielőtt az a páncélzatot érné. A Lynx KF41-et is felszerelték a Lance 2.0 fegyvermodullal a Rheinmetall Wotan 35 mm-es autokanonokkal és Spike ATGM-ekkel, amelyek a "fire and forget" elv alapján működnek.

Magyarország páncélozott járműveinek sora az olasz szárazföldi járművek kutatási fájának részeként valósul majd meg a játékon belül.

Újabb Régebbi