Phil Spencer még nem tudja igazán, hogy az The Elder Scrolls 6 Xbox-exkluzív legyen

Vajon a The Elder Scrolls 6: Xbox-exkluzív lesz? Phil Spencer így vélekedik róla

A Starfield egyelőre PC mellett csak Xbox Series X/S-re jelent meg, a The Elder Scrolls 6 pedig már a Bethesda Game Studios következő projektje lesz.

Egyelőre nem 100%-osan egyértelmű, hogy a The Elder Scrolls 6 Xbox-exkluzív lesz-e vagy sem. Az Xbox főnöke, Phil Spencer ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

Az Xbox fejese a Bloombergnek adott interjúban beszélt az exkluzivitás témájáról, és hangsúlyozta azt a minőségi rugalmasságot és dinamikát, amit a Microsoft a játékosoknak szeretne nyújtani.

"Minden játékot külön-külön értékelünk, és biztosítjuk, hogy az Xbox-on, PC-n és felhőalapú játékon keresztül is elérhető legyen, így többféle webes eszközön is elérhetővé válik" - mondja.

"Arra összpontosítunk, hogy a játékosok szabadon választhassanak, hogyan szeretnék összeállítani játékkönyvtárukat."

Továbbra sem világos, hogy a cégen belül már megszületett-e egy döntés, de még nem hozták nyilvánosságra. Egy 2021-es interjúban Spencer mintha arra utalt volna, hogy a The Elder Scrolls 6 exkluzív lehet Xboxra, és így PC-re is nyilván.

Idén, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC) az Activision Blizzard felvásárlása miatt kialakult patthelyzet során azt mondta, hogy még azt sem tudják, hogy a megjelenéskor hogyan fognak kinézni a platform terve. A játékra még legalább öt év van hátra, legalábbis ezt mondta Phil.

A Starfielddel kapcsolatban azonban korábban más nyilatkozatok hangzottak el. Mielőtt a ZeniMax Microsoft általi felvásárlása lezárult, Howard azt mondta, hogy "nehezen tudja elképzelni", hogy a Starfield kizárólag Xboxra készüljön. Ezen a héten viszont azt mondta, hogy az Xbox-exkluzivitás segített abban, hogy a Starfield jobb termékké válhasson.

Újabb Régebbi