A Larian Studios fejlesztői rossz eladásra és kritikákra számított a Baldur's Gate 3 kapcsán

A Baldur's Gate 3 minden bizonnyal az év egyik legnépszerűbb játéka. Nem véletlen, hogy a címről szóló részletes tesztünket mi is alig várjuk, hogy kiadjuk hasábjainkra, teszterünk szinte biztosan az ódákat fog zengeni róla. 

A nemzetközi sajtó és a játékostársadalom is meglehetősen elismerően nyilatkozik a szerepjátékról. De ha azt gondoltuk volna, hogy a csapat számított erre a reakcióra, akkor ezekben a napokban bebizonyosodik, hogy tévedtünk. Úgy tűnik, attól tartottak, hogy a sorozat harmadik része nem kap majd túl jó kritikákat a médiában, és a Divinity Original Sin szintén marad a játékuk, ami nem mellesleg szintén remek rpg játékra sikerült.

Swen Vincke, a Larian Studios vezérigazgatója kifejezetten erről a kérdésről beszélt a "Dungeons & Dragons" YouTube csatornán adott interjúban. 

"Aggódtunk, hogy 6/10 vagy 7/10 pontot kap, hogy lesz valami bug, hogy valami történni fog, [a játék] összeomlik, mindenki utálni fogja" - mondta a vezérigazgató. "Szóval ez volt az elvárásunk, tudva, hogy a tartalom jó."

Swennek volt joga félnie, hiszen akár a steamen elég alaposan szét szedhetnek egy videojátékot a review bomb-okkal, már csak azért is, ha a játék elindulást követően rögtön kifagyna a játék. Vincke szerint ez volt az az aspektus, amitől a leginkább tartottak. Hiszen éppen a játék hatalmas mérete hívta elő a hibákat, nemrégiben pedig sikerült több, mint 1000 hibát kigyomlálnia a Lariannak. 

PS5 tesztünk pedig hamarosan befut, addig érdemes velünk maradnotok.

Újabb Régebbi