Készül a Hogwarts Legacy folytatása

Nem vagyunk meglepve, de állítólag készül a játék folytatása.

A Hogwarts Legacy bejelentéskor gyorsan egy várva várt videojátékká avanzsálódott, akik még nem most sem tudták megvenni a játékot, azok mai napig várják a nagy leárazást, hátha egyszer valahol nagyobb kedvezményes áron beszerezhetik azt. A rajongók alig várták, hogy elindulhassanak saját varázslatos utazásukra. Azonban amikor a játék megjelent, tudtuk, hogy nem terveznek DLC-ket hozzá. Amit kaptunk, az lesz a teljes játékélmény. Ha vártuk, hogy végre megjelenjen ez a játék, és végigjátszottunk mindent, amit a játék kínál, akkor csalódottak lehetünk, hogy nincs egyértelmű folytatás, kiegészítő vagy DLC a tervek között. Persze mindaddig, amíg az Avalanche Software el nem árulta, hogy kihozzák a videojáték folytatását. Szerencsére amilyen népszerű volt a játék a megjelenésekor, meglepődnénk, ha a Hogwarts Legacy végül nem kapna folytatást.

Tudtuk, hogy az Avalanche Software már a következő játékukon dolgoznak. Ugyanígy, mivel a stúdió az Unreal Engine 4-et használta, felmerült, hogy ez a játék lehet a Hogwarts Legacy folytatása. Ma azonban egy bennfentes merész állítást tett, miszerint a stúdióban jelenleg is fejlesztés alatt áll a Hogwarts Legacy franchise folytatása. Részletek lényegében nincsenek, de az iparági bennfentes, a MyTimeToShineHello a hozzájuk forduló forrás megerősítette, hogy készül a Hogwarts Legacy folytatása.

Nos, egyelőre csak ennyink van, amiből kiindulhatunk. Nem tudjuk, hogy pontosan mit is fog tartalmazni ez az  új történet, vagy hogy ugyanabban az időszakban játszódik-e, mint az első rész. Ehelyett lehet, hogy a játékosokat egy másik korszakba repíti el, és egy újabb epikus utazás szemtanúi lehetnek, tele új karakterekkel, akikkel interakcióba léphetnek. 

Sajnos amíg az Avalanche Software nem erősíti meg, hogy a Hogwarts Legacy 2 valóban fejlesztés alatt áll, addig egyelőre pletykának kell kezelnünk. Ismétlem, amilyen népszerű volt az első rész, meglepődnénk, ha nem készülne folytatás hozzá, amely természetesen még tovább bővítené a játékélményt. Például az egyik terület, amiben a rajongók csalódtak az első rész kapcsán, az a kviddics hiánya volt, így talán a folytatásban ez is helyt kaphat. És talán már elgondolkodhatunk egy online coop lehetőségről is.

A Hogwarts Legacy című játék PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One és PC platformra is beszerezhető. 2023. november 10-én jelenik meg Nintendo Switch-re, emellett nemrég az is kiderült, hogy a fejlesztő stúdió egy egész estés dokumentumfilmet is kiad, amely a játék fejlesztésének kulisszái mögé enged bepillantást.

Újabb Régebbi