Cyberpunk 2077 - Több DLC vagy kiegészítő nem fog készülni a játékhoz

A CD Projekt Red "technológiai okok" miatt döntött úgy, hogy a Phantom Liberty lesz az egyetlen Cyberpunk 2077 kiegészítő, amely idén szeptemberben meg fog jellenni az alap játékhoz.

A CD Projekt legutóbbi eredménybeszámolóján az üzleti fejlesztésért felelős vezető alelnök, Michał Nowakowski megerősítette, hogy a REDengine-ről az Unreal Engine 5-re való áttérés volt a "fő oka" annak, hogy csak egy bővítményt készítenek a Cyberpunk 2077-hez.

"Ahogy azt már régóta bejelentettük, nem fogunk második vagy harmadik bővítményt készíteni" - mondta Nowakowski arra a kérdésre, hogy hány példányt kellene eladni a Phantom Libertyből ahhoz, hogy a CD Projekt Red további DLC-ket vagy kiegészítőket fejlesszen. A Phantom Liberty az egyetlen bővítménye lesz az alap játéknak, és ennek semmi köze az eladási számokhoz vagy a sikerhez.

"Ez egy technológiai döntés, hogy őszinte legyek. Ez az utolsó alkalom, hogy a REDengine-en dolgozunk, legalábbis egyelőre, és a belátható jövőben, mint tudjátok, az Epic Unreal Engine-jén fogunk fejleszteni. 

A Phantom Liberty szeptember 26-án jelenik meg, és számos játékmenetbeli változtatás mellett rengeteg új sztoris tartalommal bővül az alap Cyberpunk 2077 videojáték.

Valószínűleg a lengyel fejlesztők év végén már hozzá látnak az új Witcher játék fejlesztéséhez, hiszen a projekten már az Unreal Engine legújabb verzióját fogják használni. Érdemes követnünk a Phanom Liberty megjelenése után a további fejleményeket.

Újabb Régebbi