AC Mirage - Fizetőeszköz helyett különböző típusú tokenekkel fogunk kereskedni

A Ubisoft az Assassin's Creed Mirage-ral visszatér az Assassin's Creed sorozat gyökereihez, de a veterán nyílt világú játékok fejlesztője egy meglehetősen érdekes döntéssel szakít a sorozat hagyományaival. Ebben a játékban nem fogunk ingame fizetőeszközt használni; helyette Assassin's Creed Mirage Tokenekkel fogunk tudni vásárolni és megvesztegetni a kilencedik századi Bagdadban. 

A Game Informer beszámolója szerint kiderült, hogy az Assassin's Creed Mirage játékosai egy sor Token - konkrétan Power Token, Merhcant Token és Scholar Token - segítségével tudják a világ gazdaságát irányítani. Ez eléggé eltér a sorozat normáitól, hiszen a legtöbb AC részekben egy történelmileg pontos valutával rendelkezhettünk, amelyet a játék során vásárlásra, bérlésre, fejlsztésre és vesztegetésre használhattunk.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mire használjuk a Tokeneket, és miért van belőlük háromféle, akkor tudunk egy kicsit ebben segíteni, hogy legalább felkészülhessetek rá. A Power Tokeneket állítólag a Munadi - a városőri katonák - megvesztegetésére használják. Tudjuk, hogy azt mondtuk, alig várjuk, hogy megvesztegethessük magunkat a rendvédelmi szervek ellen, de ez egy kicsit pénz, akarom írni, token pazarlásnak tűnik. Az Assassin's Creed Odyssey-ben sokkal könnyebb volt megölni egy fejvadász tagot, mint kifizetni magát a több ezer drachma fejpénzt érte.

Ami a Scholar Tokenekkel felbérelni tudjuk a részegeseket, akik parancsunkra elterelik az ellenség figyelmét. Tehát az Assassin's Creed 2-ben szereplő kurtizánok felbérléséhez hasonlóan az Assassin's Creed Mirage-ban is lehet majd utca embereket felbérelni, hogy eltereljék az ellen figyelmét. 

A Merchant Tokenek azok a tokenek lesznek, amely segítségével vásárolni tudunk a kereskedőknél, a bazárosoknál, stb. Ezekkel majd exkluzív tárgyakat tudunk vásárolni bizonyos kereskedőktől. 

Azt gondolhatnánk, hogy mindez még mindig azt jelenti, hogy simán lehet ennek ellenére egy valuta a játékban, de az Assassin's Creed Mirage képernyőképeit látván - amely a rendelkezésre álló erőforrásokat és a Tokeneket mutatja magának Basim karakterének mindkét oldalán - valójában egyáltalán nem mutatnak valutát. Az előző részekben mindig fel volt tüntetve a képernyőn bal vagy jobb sarkán - ahogy más hasonló műfajú játékokban is. 

Nagyjából már mindent lehet tudni a Mirage-rol, de még mindig nem tudunk túl sokat arról, hogyan fog működni az új felszerelések beszerzése - még kevésbé, hogy nem lesz valuta a játékban. De elképzelhető, hogy a sztori előrehaladtával fogjuk feloldani a felszerelésünket, mint a sikeres franchise első rész esetében, Altairnál. Emlékeztek, a felszereléseket csak úgy tudtuk megkapni, ha kellő időt és küldetést csináltunk meg.

Újabb Régebbi