Berobbant az Assassin's Creed Mirage utolsó megjelenési előzetese

Az Assassin's Creed rajongók októberben egy vadonatúj kalandba készülhetnek belevetni magukat. A következő játék a 9. századi Bagdadba kalauzolja el a játékosokat, ahol Basim Ibn Ishaqot követhetjük majd az Assassin Brotherhood tagjává válás útja során. Bár eredetileg úgy volt, hogy a játék még október végén megjelenik, a fejlesztőknek azonban sikerült a tervezettnél hamarabb elkészülniük a játékkal. De valljuk be, azért nem kizárt, hogy stratégiai döntés volt, hiszen az eredeti megjelenés idején debütál Alan Wake és a Spidey is. 

A launch trailer újabb betekintést nyújt abba, hogy nagyjából mire számíthatunk. Mint említettük, ebben a játékban Basim Ibn Ishaq szerepébe bújhatunk bele. Ha ismerősen cseng a név, akkor egy olyan személyről van szó, akit először az Assassin's Creed Valhalla eseményei során ismerhettünk meg. Valójában ezt a játékot a Valhalla DLC-kiegészítőjének szánták, mielőtt a fejlesztők önálló élménnyé alakíthatták volna. Visszalépünk Basim életébe, akit közönséges utcai tolvajként követhetünk nyomon, mielőtt esélyt kapott arra, hogy az Assassin Testvériség tagjává válhasson, majd orcátlanul visszavágjon a templomos rendnek.

Míg a franchise újabb részei nagy, nyitott világú élmények voltak, addig ez a rész eléggé visszavesz a tempóból. Itt egy rövidebb élményt kapunk, ami egy sokkal lineárisabb kampány lesz. Mivel a játék fejlesztői arra törekedtek, hogy a franchise korábbi részeihez jobban hasonlítson a cím, a lopakodás továbbra is nagy szerepet fog játszani a játékmenetben. Tehát számíthatunk a rejtett pengékre, füstbombákra, dobókésekre és még sok másra, amivel az ellenfeleinkkel elbánhatunk.

Ezzel együtt egy új rendszerrel bővül a játék, az Assassin Focus. Ez az új harci rendszer lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egyszerre több ellenséget célozzanak meg és iktassanak ki. Szerencsére, ha érdekel ez a játék, akkor több platformon is megjelenik majd. 

Az Assassin's Creed Mirage 2023. október 5-én jelenik meg, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S és PC platformokra. Már csak pár napot kell aludniuk az igazi AC rajongóknak!

Újabb Régebbi