Az Assassin's Creed 4: Black Flag már nem vásárolható meg a Steamen - Jön a Black Flag remake?

Az áruház oldala még mindig elérhető, de a játékot nem lehet megvásárolni.

A Ubisoft hivatalos bejelentés nélkül szépen csendben levette a Steamről az Assassin's Creed 4: Black Flaget, ezzel újra élesztve az év eleji remake-pletykákat, miszerint tényleg készülne egy Black Flag remake.

Bár a Steam áruház frissített oldalán még mindig megtalálható a 2013-as díjnyertes nyílt világú kalózjáték, beleértve a trailereket, képeket és értékeléseket, ám a játék megvásárlásának lehetőségét egyelőre ismeretlen okokból eltávolították. A játék szerencsére a jelenlegi tulajdonosok számára továbbra is játszható.

Júniusban pletykáltak arról, hogy az Assassin's Creed 4: Black Flag állítólag kap egy remake-et. Két akkori forrás szerint, ez a remake "még a kezdeti stádiumban" volt, de a jelek szerint a Ubisoft Singapore csapata - a franchise óceántechnológiáját fejlesztő stúdiók egyike (Pandora) - részt vesz az orgyilkos-lopakodós játék modernizálásában.

Hogy a Black Flaget a közelgő remake vagy remaster miatt törölték-e a Steamről, egyelőre nem világos, mivel a Ubisoft nem kommentálta vagy erősítette meg a pletykát.

Tavaly az Assassin's Creed Liberation HD áruházi oldalát úgy frissítették, hogy a játékot törölték a listáról, ami zavart okozott a játék tulajdonosainak, hogy vajon játszható-e még a játék, valamint azoknak, akik esetleg meg akarták volna vásárolni.

A Ubisoft később tisztázta, hogy a korlátozás csak a törölt játékok DLC-ire és online funkcióira vonatkozik. A Liberation jelenlegi áruházi oldala szerint a játék továbbra is megvásárolható, de "az online funkciók már nem elérhetőek ehhez a videojáték termékhez".

Elképzelhető, hogy a Black Flag is hasonló elbánásban részesülhet, vagyis a többjátékos mód online funkcionalitását is eltávolíthatják, bár ez csak spekuláció. Az Assassin's Creed 3 remasterből is eltávolítottak minden többjátékos funckiót annak idején, sőt, még a magyar feliratot is kikapták belőle a Ubisoft lokalizációjáért felelős csapat.

Az Assassin's Creed Mirage az Assassin's Creed franchise következő nagy foytatása október 5-én jelenik meg PS5-re, PS4-re, Xbox Series X|S-re, Xbox One-ra és PC-re. A Ubisoft az év elején jelentette be, hogy jelenleg számos más címen is dolgozik a sorozathoz, többek között az Assassin's Creed Codename Red című játékon is.

Update:

Nemrég a PCgamer magazin felkereste a Ubisoftot, és utána kérdezett a fentebb leírt dolgoknak. A Ubisoft reagált a válaszukra, és szerintük egy véletlen technikai probléma adódott, azért kerülhetett le a Steam áruházából a játék. Jelenleg azond dolgoznak, hogy vissza kerüljön a népszerű kalózos videojáték a Steamre.

Újabb Régebbi