Alone in the Dark - a szörnyek dizájnjára fókuszál az új fejlesztői videó

Az Alone in the Dark franchise már régóta szunnyadóban van (kivételt képeznek ez alól talán a Resident Evil játékok, és néhány indie-horror címek), de a horrorjátékok újszerű aranykorában a THQ Nordic és a Pieces Interactive reméli, hogy a közelgő remake-kel új életet lehelhet bele. A közelgő Alone in the Dark újra-gondolása még néhány hónapra van a megjelenéstől, de a THQ Nordic egy új, kulisszák mögötti áttekintő videóban újabb betekintést engedett a játékba, amely a játékban előforduló szörnyekre koncentrál.

A videóban Guy Davis, az Alone in the Dark kreatúrák koncepciótervezője beszél a játék szörnyeinek megtervezésének folyamatáról, és arról, hogy a játékos számára megfelelően fenyegetőnek és ijesztőnek tűnjenek. Rengeteg bepillantást láthatunk a különböző szörnyetegekből is, valamint a játék vége felé néhányat a The Dark Manből, aki az egyik központi fenyegetés lesz, amellyel a játékosok a videojátékban szembesülni fognak.

Az Alone in the Dark nemrég szenvedett el egy 4 hónapos halasztást, mert eddig úgy volt októberben fog megjelenni, de a THQ Nordic a héten nemrég megerősítette, hogy a megjelenési dátumot azért helyezték át, hogy ne ütközzön a Marvel's Spider-Man 2-vel és az Alan Wake 2-vel, amelyek szintén október végén jelennek meg.

Az Alone in the Dark 2024 január 16-án jelenik meg PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re.

Újabb Régebbi