Amit a Project Apidom-ról tudnod kell

A Project Apidom a Breach.gg csapatának első játéka, és papíron nagyon érdekes koncepcióval startol a cég, mint beugró cím. Az első cinematic trailert követő gameplay már megmutatta nekünk a játék egy szeletét, láttunk egy pályát és pár karaktert, valamint a harcrendszert működés közben. Ugyan a játéknak nincs túl nagy reklám figyelme, de így is számos játékos várja az október 7-ei megjelenést. Ha most találkozol először ezzel a címmel, de netán felkelti az érdeklődésedet, az alábbiakban szedtünk össze pár fontos tudnivalót:

A történet:

A történet szerint a helyszín Pangea, egy futurisztikus, ám állapotát tekintve poszt-apokaliptikus világ, melyben az erőforrásokért és cyberpunk stílusú felszerelésekért folyik az ádáz küzdelem, egy valaha ambíciózus és termékeny társadalom romjai között. Ezeket a nyersanyagokat és eszközöket csak Kincseknek nevezik, segítségükkel a bátor harcosok testmódosításokkal és kütyükkel megsegítve lesznek egyre erősebbek, megkaparintva így az összes Kincset Pangea hamvai alól. 

A játékmenet:

A fejlesztők elmondása szerint három dolgot szerettek volna a kezdetektől fogva összemosni: a klasszikus MOBA-t, az RPG szerű tárgy szerzést és menedzsmentet, valamint a hosszútávú karakterfejlesztést és tervezést. 
MOBA oldalról ez egy 3v3v3 multiplayer csatát jelent, ergo 3 különböző, 3 fős csapat fog megküzdeni egymás ellen. A meccsek célja a pályán fellelhető Kincsek megszerzése, feladatok teljesítése, és persze egymás ütlegelése. Ha egy csapat nem kíván frontális harcot vívni, elsunnyoghat és a pálya feladatait teljesítve is jutalmakra tehet szert. 


RPG oldalról a Kincsek képében zsákmányolt tárgyak, fegyverek, páncélok, kütyük és képességek jelentik majd a karakterünk szíve-lelkét, ezekkel tudjuk építeni és fejleszteni a hősünket, teljesen a saját ízlésünkre bízva, hogy merre visszük el a játékstílusunkat. 
Ennek köszönhetően a játékban nem lesznek kasztok, feladatkörök vagy karakter típusok. Minden attól függ majd, hogy mi milyen eszközöket és képességeket aggatunk a hősünkre, ezáltal alakítva a lehetőségeit és hasznosságát. Építhetünk karaktert aki tankos, csinálhatunk supportot, vagy frontális harcost, esetleg távolsági lövészt, vagy settenkedő gyilkost. A fantáziánkra van bízva, hogy mit akarunk kihozni a karakterünkből.

A csavar:

A fejlesztők egy nagyon érdekes ötlettel áltak elő, méghozzá a játékaik közötti avatár átemeléssel és fejlesztéssel. Ez azt jelenti, hogy a Breach.gg több különböző játékot is tervez, és mindegyik játékukban használhatjuk ugyanazt az egy avatárt, akit most a Project Apiommal elkezdünk építeni. Minden megszerzett jutalom megjelenik majd az összes játékban, ahol az avatár jelen van, így biztosítva, hogy bármely program játszása közben építhessük a kedvenc hősünket. Ez egy soha nem látott újdonság lenne, nagyon érdekes, és kíváncsian várjuk, hogy hogyan fog működni a gyakorlatban.

Ajánló

A Project Apidom nem különösebben figyelemfelkeltő a többi indie címnél, ám a fejlesztők végtelenül ambíciózus hozzáállása, a remek ötleteik és lelkesedésük jó okot ad arra, hogy figyelemmel kísérjük a törekvéseiket. Első játékuk jó vizsgaanyag lehet, és ha beváltják az ígéreteiket, a következő és az aztán következő játékuk is figyelemre érdemes lehet majd, főleg hogy köztük egy és ugyanazt a karaktert tudjuk majd ugráltatni, fejleszteni, építgetni. 

A megjelenés október 7, Erre a linkre kattintva eléritek a játék Steames oldalát. 

Újabb Régebbi