A Baldur's Gate 3-nak jót tett az early access fázis, hiszen ez idő alatt megtudtak teremteni egy szinte tökéletes Dungeons & Dragons élményt

 

A Baldur's Gate 3 játékigazgatója, Swen Vincke elmondta, hogy a játék Dungeons & Dragons-élményének megteremtéséhez mindenféle játékos gondolatát figyelembe kellett vennie.

A hivatalos D&D YouTube-csatornán Vincke kifejtette, hogy a Larian Studiosnak a Baldur's Gate 3 dungeon játékmestereként kellett fellépnie, hogy a sokféle játékos kimenetelét kontrollálni tudja, illetve a korai hozzáférési program hatalmas segítséget jelentett a csapatnak.

"Nagyon is ez volt a játék lényege, amikor elkezdtünk dolgozni rajta, mert egy Dungeon & Dragons-élménynek kellett lennie" - mondta Vincke, hozzátéve, hogy "szó szerint az, ami az asztalon van. Játékmesterként belépsz, és nem tudod, mi fog történni. Van egy ötlet a fejedben, de aztán a káosz elszabadul, és mindenféle más irányba fog menni, mint amire számítottál, és ez a szórakoztató része a dolognak".

Ez a hangulat érzés egyébként a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület című filmben is átjön.

A játék egyik alapvető mechanikája az a szabadság kezelése, amit a játékosnak szinte mindenben megenged. Az RPG-t kifejezetten a döntések széles skálájára tervezték, következményekkel és elágazó utakkal, és a Larian minden lehetőséghez alkalmazkodni tudott az early access ideje alatt.

"Vannak játékosok, akik a kritikus ösvényt követik, és boldogok, mert megkapják az igazán csiszolt történetélményt" - folytatta. "Aztán vannak azok, akik azonnal elkezdik megölni a főhőst és az antagonistákat, és aztán meglepődnek, hogy valójában még mindig tovább játszhatnak. A történet felkapja a fonalat, és azt mondja, hogy 'nos, ezt mind megcsináltad, de itt van még egy főszereplő, akit meg kell ölnöd'".

Vincke hozzátette, hogy a csapat "nem ment biztosra", és a játék korai hozzáférési időszaka - amely 2020-ban jelent meg, és egészen a múltkori hivatalos megjelenésig játszható volt - segített a csapatnak a D&D-élményt úgy kuriózumnak tekinteni, hogy megpróbáljon minden eshetőséget és minden permutációt lefedni, ami felmerül.

Újabb Régebbi