Killing Floor 3 - bejelentés

A Valve allergiás a 3. számra, hisz megállt a Left 4 Dead 2-nél, és ezt a sorozatot a Turtle Rock szellemileg folytatta a Back 4 Blooddal, amelynek neve arra utal, hogy ez a negyedik játék a kooperatív zombis FPS-sorozatban, annak ellenére, hogy harmadik játék nem létezik. Kezdett úgy tűnni, hogy a szám tényleg elátkozott, de a Tripwire most a Gamescomon bejelentette a Killing Floor 3 játékot, ami földhöz vágott mindenkit. A semmiből jött. Semmi trükk: csak a harmadik rész a jó kooperatív zombis lövöldözős sorozatban. 

Sosem lett olyan mainstream, mint a Left 4 Dead, de a Killing Floor-sorozatnak mély PC-s játékos fanfaktor gyökerei vannak. Egy 2004-es Unreal Tournament modként indult, amelyet a Tripwire 2009-ben önálló játékká alakított. A fejlesztő 2016-ban kiadta a Killing Floor 2-t, amely ma már egy szerény, de egészséges játékosbázist tart fenn, akik közül néhányan bizarrul  felmoddolt szervereken játszanak. 

A Killing Floor 3 bejelentő trailere nem sokat árul el a játékról, de a Tripwire-nek nem is kell kiböknie: Ez egy újabb osztályalapú lövöldözős játék lesz, ahol akár hat játékos is rohangálhat városi és vidéki arénákban zombihullámokat - a fikcióban mutáns "zedeket" - gyilkolva, és groteszk boss-okkal harcolva.

"2091-et írunk, 70 évvel a Killing Floor 2 eseményei után járunk, és a megacorp Horzine létrehozta a végső hadsereget: a zedeknek nevezett biotechnológiával előállított szörnyetegek engedelmes hordáját" - írta a stúdió sajtóközleményében. "Most az egyetlen dolog, ami e pokoli teremtmények és az emberiség jövője között áll, az a Nightfall nevű lázadó embercsoport."

Az egyik dolog, amire a Killing Floor 2 különösen büszke volt, az a vér, és a Gamescom teaser alapján a Tripwire nem veszítette el szenvedélyét a zsigerek iránt. "Az Unreal Engine 5 erejét kihasználva a Tripwire a sorozat örökségére épít, megvalósítva annak hátborzongató grafikai vízióját" - olvasható a sajtóközleményben.

A Killing Floor 3 megjelenési dátumát még nem jelentették be, de a Steam oldal szerint "hamarosan" jönni fog. A Tripwire egyébként nem tett utalást arra, hogy mennyire van előrehaladott állapotban, ám a sajtóközleményben azt írják, hogy a Killing Floor 3 "jelenleg fejlesztés alatt áll" PC-re, PS5-re és Xbox Series X-re.

Újabb Régebbi