Dragon Age Dreadwolf - 2024 második felében talán megjelenhet

A fejlesztő Bioware egy jóideje a Dragon Age: Dreadwolf-fal van elfoglalva, és úgy tűnik, a szerepjáték-sorozat rajongóinak még sokáig kell várniuk. Az illetékesek ugyanis még sosem osztottak meg hivatalos megjelenési dátumot a közkedvelt franchise negyedik részéről, de a belső tervek állítólag az utóbbi időben újra és újra elhalasztásra kerültek. Jelenleg is ismét változások történtek a Bioware háza körül, ráadásul tucatnyi fejlesztőtől váltak meg nemrégiben. Ez nagyban befolyásolhatja, és lassíthatja a produktum elkészülését.

Az előzetes infók szerint a csapatnak még több időre van szüksége a Dreadwolfhoz, ugyanis a szerepjátékot jelenleg 2024 nyarára tervezik. Azonban még ez sem biztos. Nagy az esélye annak, hogy ezt a tervet nem fogják tartani. Egy általunk szándékosan meg nem nevezett bennfentes szerint sokkal valószínűbb egy 2024 vége felé vagy 2025 elejére tervezett megjelenés.

Alig néhány napja a stúdió a több hasábokon címlapra került, ugyanis közel 50 alkalmazottnak kellett távoznia a cégtől. Ez természetesen a folyamatban lévő projekteket is érintette. Jelenleg a Dragon Age: Dreadwolfon és az új Mass Effect játékon van a kritikus hangsúly.

További változások történtek a Star Wars: The Old Republic kapcsán is. A Bioware ugyanis átadta az MMO-t a Broadsword csapatnak, akik a fejlesztéssel foglalkoznak majd. A Bioware több mint egy évtizeden át volt felelős a The Old Republic fejlesztési munkáiért. 

A jövőben azonban az egyjátékos és single player címek - mint például a Dragon Age vagy a Mass Effect - lesznek a cég fő tevékenységi körei.

Újabb Régebbi