Dayworld lesz a címe a The Day Before online zombis játéknak?

A The Day Before, az Fntastic zombis túlélő MMORPG-je a címével kapcsolatos jogi problémák miatt lekerült a Steamről. Most, miután több hónapig távol volt a platformtól, úgy tűnik, hogy a fejlesztő kész átnevezni a játékot, és már be is nyújtotta a védjegy és domain bejelentést az új címre.

Még ha nem is vagytok horrorrajongók, jó eséllyel hallottátok már a The Day Before-ról, vagy legalábbis a Steames botrányáról. A jelenleg PC-re fejlesztett online zombis játék kissé ellentmondásosnak bizonyult sok esetben is. Kezdjük a fergeteges marketingjével, ami felhúzott néhány gamer szemöldököt a monitor előtt, bár a legutóbbi problémák főleg a játékcíme körül forogtak.

A The Day Before 2019 óta fejlesztés alatt áll, de a bökkenő az, hogy már jóval előttük is létezett egy The Day Before nevű naptáralkalmazás.

A fejlesztő Fntastic tehát úgy dolgozott a játékon, hogy nem rendelkezett a cím jogával, és amikor a védjegy tulajdonosa tudomást szerzett erről, hivatalosan jogi lépéseket tettek a fejlesztők ellen, aminek következtében a játékot le is vették a Steam oldalról.

A kérdéses név? 'Dayworld' szavacskán múlik majd. Közben a Fntastic biztosnági okokból összeolvadt a Mytona-val.

A Dayworld elég biztonságosan hangzik. Ott nem lehet semmi probléma, nem igaz?

Nem egészen. Van ugyanis egy disztópikus regénytrilógia, a néhai Philip José Farmer-től, melynek címe... várjunk csak! Hát persze, hogy a Dayworld. A Mytona Fntastic védjegybejelentését még nem vizsgálták meg, így nehéz megmondani, hogy várnak-e rá kellemetlen meglepetések.

A védjegy- és marketingproblémákat leszámítva, az Fntasticot azért is kritizálták, mert fizetetlen önkénteseket hirdetett. Tekintettel arra, hogy a játékot már többször is elhalasztották, nagy nyomás nehezedik a csapatra, hogy teljesítsen.

A The Day Before megjelenési dátuma, vagy bárhogy is hívják, a jelek szerint még mindig november 10-re van kitűzve. De a védjegyproblémák miatt nem lennünk meglepve, ha ez még egy kicsit későbbre tolódna.

Újabb Régebbi