A Desperados és a Shadow Gambit fejlesztői lehúzták a rolót

A Mimimi Games bejelentette, hogy utolsó videojátékuk a Shadow Gambit: The Cursed Crew, és hogy a stúdió a következő hónapokban lassan bezárja kapuit.

A stúdió a honlapján közzétett közleményében azt írta, hogy a csapat élvezte az elmúlt 15 év játékkészítést, és büszkék arra, amit eddig elértek. A játékfejlesztés folyamata azonban megviselte őket.

"Ugyanakkor az, hogy az elmúlt másfél évtizedet az életünkből az egyre ambiciózusabb játékokon való munkának szenteltük, komoly személyes terhet rótt ránk és a családunkra" - mondta Mimimi. "A Shadow Gambit megjelenése után úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy prioritásként kezeljük a jólétünket, és behúzzuk a féket ahelyett, hogy egy újabb többéves fejlesztési ciklusra szerződnénk."

A Mimimi nem készít többé új játékokat, de továbbra is teljes mértékben támogatja a Shadow Gambitot. A stúdió már dolgozik egy patch-en, és még idén további tartalmakat adnak ki a játékhoz. Szerencsére a Shadow Gambit sikeres indulása lehetővé tette a Mimimi számára, hogy bónuszokat fizessen az alkalmazottaknak, amíg azok átállnak.

A stúdió portfóliójába olyan játékok tartoznak, mint a Shadow Tactics: Blades of the Shogun és a Desperados 3. Legújabb játékuk, a Shadow Gambit: The Cursed Crew, egy valós idejű stratégiai cím, amely a kalózkodás aranykorában játszódik, ahol egy átok természetfeletti képességekkel élesztette újjá a halottakat.

Forrás: ign.com

Újabb Régebbi