Kevin Costner szerint a Yellowstone park szépsége elrejti a táj sötét történelmét

A Yellowstone című sorozat sikere kétségtelenül megmutatta, hogy a nézők mennyire érdeklődnek az Egyesült Államok erkölcsileg homályos történelmének boncolgatása iránt. A sorozat, amely a címben szereplő farmon és környékén játszódik, feltérképezi a Montanában található gyönyörű helyszínének terepét, és meggyőző okot ad a nézőknek arra, hogy a harc minden oldalán szurkoljanak.

Mégis, azok a szereplők, akikkel a nézők a legtöbb időt töltik és a legjobban tudnak azonosulni a szereppel, a Yellowstone Ranch tulajdonosai, a Dutton család tagjai. Legyen szó a családfő, John Dutton (Kevin Costner) hagyományosabb és régimódi erkölcséről vagy Kayce Dutton (Luke Grimes) szembefordulásáról, aki a legtöbb kérdésben hajlamos az indián lakosság oldalára állni, a Duttonok rendszeresen vitába keverednek egymással arról, hogy mi a helyes a családjuk és a földjük jövője kapcsán.

Mindezek ellenére, ha a való életről van szó, Costner, aki a Farkasokkal táncoló című westerneposz rendezője és főszereplője, gyorsan rámutatott arra, hogy a Yellowstone Nemzeti Park és a farmok fenséges szépsége mögött nagyon csúnya történelem lapul meg.

Kevin Costner ezzel azt szeretné, ha a nézők emlékeznének arra, hogyan jött létre Yellowstone Nemzeti Park. Kevin a CBS Sunday Morningnak nyilatkozva részletesen kifejtette, hogy a Yellowstone Nemzeti Park és a sok festői farm szépsége könnyen elhomályosíthatja a terület baljósabb eredetét az amerikai történelemben. Szerinte nem árt, ha tudjuk, mi az igazság. Ezt szem előtt tartva rámutatott néhány különösen aggasztó tényre. 

"Az ide érkező farmerek nem voltak ezen föld tulajdonjogosai, és ezért összefogtak, illetve kiszorították az indián őslakosokat. Még mindig gyönyörű, de nagyon könnyű elfelejteni ezt a történelmi drámát, és azokat a dolgokat is, amelyekből soha nem fogunk lelkileg tisztán felépülni"

Kétségtelen, hogy pontosan ezt a célt és életfelfogást, illetve ideát szolgálják az olyan karakterek, mint Rainwater főnök (Gil Birmingham) és Mo (Mo Brings Plenty) a "Yellowstone" teljes univerzumában. Lévén, hogy a sorozat társalkotója, Taylor Sheridan igyekezett más indián témákra is felhívni az érdeklődést, mint például a számtalan eltűnt és meggyilkolt őslakos nőkre, akiknek eltűnéséről a hatósági szervek nagyrészt tudomást sem vesznek.

Mindezek ellenére jó hallani, hogy a Yellowstone sorozat olyan sztárjai, mint Costner és Piper Perabo rámutatnak a sötét árnyalatokra, hiába Amerika és az amerikai nép egyik legszebb természeti látványossága.

Azért azt nem bánnánk mi sem, ha mondjuk ezt a történetet egy előzmény sorozatban is megrendeznék.

Összes oldalmegjelenítés