A Last of Us sztárja szerint nagyon megosztott lesz az első évad fináléja

Sajnos a The Last of Us az első évad vége felé közeleg, de a finálé az eddigi legmegosztóbb epizódnak bizonyulhat, legalábbis a fiatal Bella Ramsey ezt állítja.

A The Last of Us meglehetősen remek helyzetben van, abból a szempontból, hogy sikerült megőriznie a kritikusok és a közönség körében is az átlagosan magas értékelést, annak ellenére, hogy a lelkes PlayStation játékosok részéről akadtak negatív hangvételű kritikák, akiknek többek között a sorozat története és néhány karaktereket érintő változtatások nem tetszettek. 

A sorozat egyik női főszereplője, Bella Ramsey azonban máris megalapozta a The Last of Us közönségének további rétegződését, ugyanis Ramsey nemrég a Vogue-nak adott interjút az évad utolsó epizódja, a "Look for the Light" előtt. Nem tartott vissza semmit a véleményéből, hogy a közönség hogyan fog reagálni az évadzáróra.

"Ez masszívan - M A S S Z Í V A N - meg fogja osztani az embereket"

Reméljük azért az agyunkat nem fogjuk eldobni, vagy esetleg nem fordulunk le a székünkről a sorozat nézése után. Bár Ramsey nem részletezte, hogy mi lehet az, ami az utolsó epizódban ilyen felháborodást fog okozni, amikor március 12-én bemutatják az HBO-n, de az biztos, hogy a rajongókat nem fogja megállítani, hogy ne kapcsolják ki a tévéjüket, főleg miután a sorozatot az utóbbi évek egyik legsikeresebb HBO-sorozatává avatták. Emellett a The Last of Us  a valaha készült egyik legjobb videojáték-adaptációként is üdvözölhetjük.

A The Last of Us legnagyobb visszhangja az LMBTQ+ befogadásával van elfoglalva, ma is ebben a pillanatban heves, ám kulturált viták és véleménycserék zajlanak az online media platformokon, mint pl. a redditen vagy a facebook csoportokban. A The Last of Us pilot és a második epizódja szinte tökéletes pontszámot hozott a sorozatnak, szinte mindenki befogadta és kedvenc sorozatként mentette el, viszont a harmadik epizóddal akadtok gondok. Ebben a részben Bill és Frank szerelmi történetét állította a középpontba a Last of Us rendezője, aminek az lett a hivatalos következménye, hogy a sorozat nézettsége látványosan visszaesett, köszönhetően néhány kritikus nehézbombázásának, akik nem voltak elégedettek azzal, hogy két felnőtt férfi kapcsolatát játszották el a képernyőn meglehetősen részletes körülmények között. 

Bella Ramsey gyorsan üzent mindazoknak, akiknek problémát okozott a sorozat témája, mondván:

"Nem vagyok különösebben nyugtalan emiatt. Tudom, hogy az emberek azt gondolnak majd, amit akarnak. De hozzá kell szokniuk. Ha azért nem akarod nézni a sorozatot, mert meleg történetek vannak benne, plusz van benne egy transzi karakter, az a te dolgod, és lemaradsz az egészről. Nem fogok megijedni tőle"

A sorozat 7. epizódja újabb nem tetszési hullámot okozott több kritikusnak és nézőnek egyaránt, hiszen az a sorozat tulajdonképpen a harmadik rész puszipajtása lett. Az egész egy flashback-kel, vagyis egy visszatekintéssel indul, amikor még Joel és Ellie megkezdték volna a küldetésüket. Ebben Ellie romantikus kapcsolatba került a barátnőjével, Riley-val, akit Storm Reid alakított. A legújabb kritikákra reagálva Reid erősen visszhangozta Bella véleményét arról, hogy mit tehetnek azok, akiknek gondjuk van a sorozat tartalmával. 

"Azt hiszem, Bella tökéletesen fogalmazott pár héttel ezelőtt: "Ha nem tetszik, ne nézd." Annyi más dolog van a világon, ami miatt aggódni kell. Szerintem azon aggódjunk inkább, hogy kit szeretnek az emberek, számomra egyszerűen abszurd. Egyszerűen nem értem - soha nem fogom megérteni. Nem értem. Szerintem annak ellenére, hogy az emberek mit fognak gondolni vagy mondani, ha nem tetszik nekik, szerintem sokkal többen lesznek azok, akik értékelik majd ezeket a részeket."

A The Last of Us 8. epizódjának premierje magyar idő szerint, hétfő hajnali 03:00-kor lesz az HBO Maxon, az évadzáró rész pedig egy héttel később, március 12-én érkezik. És kíváncsian várjuk, mi lesz ez a nagy megosztottság a finálé kapcsán.

Összes oldalmegjelenítés