Mortal Kombar 2: Amit eddig tudunk

A Mortal Kombat egy óriási sikert megért játéksorozat, ami 1992 óta tombol, eredetileg a Midway Games készítésében. 1995-ben Hollywood megpróbálta vászonra vinni a véres bunyót, amit 1997-ben követett egy folytatás, az Annihilation. Az első film még nézhető volt és a kasszáknál se szerepelt olyan rosszul, a második viszont durván leszerepelt, és a studió el is vetette a folytatás ötletét.

Aztán 2021-ben a rajongók kaptak egy új Mortal Kombat filmet, és ez már egészen meglepő sikert aratott. Méghozzá annyira, hogy a New Line Cinema fejesei azonnal zöld utat adtak a folytatásnak. A film jelenleg produkciós fázisban van, és a rajongók által kért elemeket ígérik benne visszatérni. Új karakterek, több háttérsztori, és a Mortal Kombat világának kiterjesztésére számíthatunk. 

Íme minden, amit eddig tudunk a Mortal Kombat 2 film tartalmával kapcsolatban:

A történet

A történetet Jeremy Slater jegyzi, akinek a Moon Knightot és az Umbrella Academy egyes részeit köszönhetjük. A The Directnek adott interjújában az alábbiakat nyilatkozta az író:

"Szorosan együtt dolgozom a rendezővel, a studióval és a játék készítőkkel, és bár nem mondhatok sokat a konkrét sztoriról, de az biztos, hogy rengeteget tanultunk az előző munkákból. Tudjuk, hogy mit reagáltak a fanok, mi az amit szerettek, mi az ami nem úgy sikerült ahogy remélték. Szóval most azon dolgozunk, hogy kiemeljük azokat a dolgokat amik működtek az első filmben, és ez mellett még többet adhassunk a nézőknek, ami egyszerre kielégítő, érdekes, és kiszámíthatatlan."

Mortal Kombat 2 hivatalosan bejelentett szereplők és színészek

Az egyik legfontosabb infó, hogy szerepelni fog a filmben Noob Saibot, akit Joe Taslim fog játszani. Ő játszott a Sub-Zerót a 2021-es filmben, és aki nem ismerné Saibot karakterét, ő az a halálos árnyék harcos, aki Sub-Zeróból alakul át, miután Scorpion legyőzi őt. Szóval ez egy remek hír, hogy a karakter megjelenik, ráadásul az előző színész játékában. A játékokban ő a gonoszság megtestesítője, szóval a jeget uraló nindzsából való átalakulás lehet a rajongók egyik legvártabb pillanata.

Sok rajongót rosszul érintett, hogy Johnny Cage nem szerepelt a filmben, de az arrogáns szupersztár tiszteletét fogja tenni a folytatásban. A ComicBooknak adott interjújában Jeremy Slater a következőket nyilatkozta:

"Johnny Cage az egyik kedvenc karakterem, és az első film végén Cole még mondja is, hogy oké, következőnek Johnnyt szervezem be, szóval ha kimaradna a folytatásból, az nagyon furcsa lenne."

Johnny Cage felbukkanásának hírére amúgy a rajongók elkezdtek találgatni, hogy ki lenne tökéletes a szerepre. Az egyik sűrűn felbukkanó név a The Miz birkózó a WWE-ről. A birkózó a ComicBooknak adott interjújában a következőket nyilatkozta:

"Sokat gyakoroltam a spárgát és a rúgásokat. Amint kijött a Mortal Kombat és Johnny Cage nem volt benne, de engem kezdtem el emlegetni mint elsőszámú jelölt, azt gondoltam hogy ha engem akarnak, akkor mindent meg kell tennem, hogy felkészült legyek. Így amikor a lehetőség felmerül, már készen fogok állni."

Egy másik felmerült név volt Charlie Hunnam a Sons of Anarchyból. 

Scoprion utódját, Cole Youngot (Lewis Tan) is visszavárjuk a képernyőre, de biztos visszatérők Major Jackson "Jax" Briggs (Mehcad Brooks), Sonya Blade (Jessica McNamee) és Shang Tsung (Chin Han) karakterei is. 

Kik csatlakozhatnak még?

A rajongók által kért karakterek listáján szerepel Nightwolf, Sheeva, Kotal Kahn, és Shinnok. Az első Mortal Kombat tökéletesen megágyazott Sheevának a megjelenésre, hiszen Cole megölte Gorót. Viszont Shinnokra nem biztos hogy szükség van, ha Shang Tsung marad a főgonosz. A készítők még Kitana lehetséges felbukkanását is pedzegették korábban.

Egy másik felmerült, és izgalmas szerep osztás lehetne Dwayne "Rock" Johnson, mint Kotal Kahn. Sajnos ilyen felkapott professzionális színészeket általában a túl sűrű naptáraik miatt nem szoktak ilyen kaliberű filmekbe behívni. Az álom-szereposztás listája még nincs kész, de a film előkészületei már javában folynak. Jeremy Slater a The Directnek azt nyilatkozta Májusban, hogy a script szinte majdnem kész van. A stúdió továbbá leszögezte, hogy igenis figyelnek a rajongók hangjaira, és igyekeznek minél többet adni a folytatásban, hogy egy igazán kielégítő élmény születhessen.

Megjelenés

Még nincsen konkrét megjelenési dátum, de a rajongók 2023 közepére számíthatnak. A Mortal Kombat 2 előkészületeit követően a forgatás és CGI még több időt vehet igénybe. 

Eredeti forráscikk: Mortal Kombat 2: Plot, Cast, and Everything Else We Know (movieweb.com)

Összes oldalmegjelenítés