Submerged: Hidden Depths - Teszt

 

Bevallom őszintén, nehezen vettem rá magam erre a játékra. Az okát nem tudnám megmondani miért, lehet mert sok más lekötötte mostanában a figyelmemet. Most viszont, hogy a covid másodjára is elkapott, kitűnő választás volt a Submerged: Hidden Depths. Ha jól tudom van ennek egy előző része is, ami nekem kimaradt, szóval nincsen összehasonlítási alapom, de rendkívül jól esett a sok akció játék után, egy ilyen típusú alkotás elé leülni.

Ez egy kellemes, pihentető, felfedezős játék, ami egy elárasztott város romjai között játszódik. A legmagasabb pontok a vízvonal fölé emelkednek, és kísértetiesen gyönyörű látképet hoznak létre. Miku-val és Taku-val kell kalandoznunk, testvérekként, akik felfedezik új világukat, amelyet ellepett a ”The Mass”. Miku rendelkezik az izommal, amely a fő fegyvernek bizonyul az ellenséges fekete növény ellen, Taku pedig aggódik a rájuk gyakorolt hatás miatt.

Bár a Submerged: Hidden Depths-ben van némi történet, ez finoman és fokozatosan, laza tempóban tárul elénk. A sztori nagyjából arról szól, hogy egy bizonyos típusú növényi magot kell összeszedni, ami később regenerálja a területek flóráját, így takarítva el az útból a fekete botanikus bozótot. Ezeket a magokat tetszőleges sorrendben szerezhetjük meg, miután a kis csónakkal elindultunk új otthonunkból.

A játék kulcsfontosságú eleme az a tény, hogy nincs harc. Ami azt jelenti, hogy nem halhatunk meg. Ez minden bizonnyal egy biztos módja annak, hogy pihentető játékélményt biztosítsanak, és teljes mértékben fókuszálhatunk a felfedezésre, amiből van bőven. Amikor elérjük a partot, Miku és Taku rendkívül fürgenek bizonyul. Épületekre másznak, himbálóznak az indákon és ez csak néhány a képességeikből, amelyekkel rendelkeznek. A platformozás stresszmentes marad, köszönhetően az ugrások automatikus végrehajtásának, így nem kell a játékosnak pozícionálnia. Most ezzel lehetne vitatkozni, hogy jó-e az ilyen szintű tehermentesítés, de a játék célja a könnyed kikapcsolódás, szóval én nem tartom hibának azt, hogy gyakorlatilag még az ugrást is a gép végzi helyettünk.

A magvak begyűjtésén túlmenően számos egyéb látnivaló és teendő van. Vannak elrejtett ereklyék, csónakfejlesztések, kilátóhelyek amelyek felfedik az összes közeli érdekes tárgyat. Akadnak még nyomon követhető naplóbejegyzések is, amelyek többet árulnak el a világról, a meglátogatandó tereptárgyak és virágok mellett. A megtalált ereklyék és virágok felhasználhatók az otthonunk díszítésére.

Van néhány kulcsfontosságú elem a Submerged: Hidden Depths játékban. A távcső lehetővé teszi, hogy a horizont pásztázása közben észleljük az érdekes pontokat, amelyeket ezután referenciaként meg tudunk jelölni a térképen. Innen gyorsan utazhatunk, körbejárhatjuk az összes olyan helyet, ahol sikeresen megszereztük a magot.

A játék nagyon jól néz ki, rendkívül színes. A nappal/éjszaka ciklus a változékony időjárással együtt igazán megmutatja a gyönyörűen egzotikus környezet minden oldalát. Sokszínű témák tárulnak elénk a felfedezni kívánt különböző területeken, az ipari környezettől kezdve a városi épületekig. Azt is kifejezetten élveztem, hogy a testvérek anyanyelvükön beszélnek, ami nem angol. Ez tovább fokozza a rejtélyességet, amelyet a Submerged: Hidden Depths szinte idegen világa áraszt. Melegen ajánlom mindenkinek, aki ég a vágytól egy ismeretlen, elhagyatott világ felfedezésére, és nem bánja, ha mind ezt akció és izgalom nélkül teszi meg.

Review score
 9.0

Submerged: Hidden Depths egy rendkívül nyugodt és kellemes atmoszférájú felfedezős kaland játék, ahol minden kíméli az idegeinket. Nem tudunk meghalni, nincsenek harcok és még a platform elemek is automatikusak, így a játékos teljes mértékben át tudja adni magát a felfedezés élményének.

Összes oldalmegjelenítés