House Party - Teszt

A House Party idestova lassan 5 éve van early access verzióban Steam-en, de most már annyi tartalom van benne, hogy simán lehet tesztalanya bármelyik videojátékokkal foglalkozó portálnak. Persze még mindig javítgatják a hibákat, amikből egyre kevesebb van, és a ”fő sztori” is csak férfiként érhető el, de szükségük van némi anyagi támogatásra, hogy mielőbb teljes pompájában díszelegjen a Steam virtuális polcán.

A House Party tulajdonképpen egy belső nézetű, társasági összejövetel szimulációs stílusú játék, a Leisure Suit Larry jegyében. Feladatunk, hogy megismerjük a házat, amely tele van emberekkel, abban a reményben, hogy legalább az egyikükkel ”jól érezhetjük” majd magunkat. Ahhoz azonban, hogy a házban járkáló sok kedves vendég közül valakivel összeakadjunk, meg kell magunkat kedveltetni. Ez egy hosszabb folyamat, ugyanis ki kell ismernünk a kiszemeltünk szokásait és jellemét, úgy alakítani a beszélgetéseket, hogy minél jobb színben tűnjünk fel. Például a tanult szemüveges lánynak ne mondjuk, hogy szép az okuláréka, okosnak tűnik tőle, mert rögtön ránk pirít, hogy ”miért, enélkül butának tűnök?”. Valamint mini küldetéseket is adnak, ami rendszerint valami üzenet továbbítása egy másik bulizónak, vagy egy tárgy megszerzése a házból.

Szóval a bulin beszélgetnünk kell mindenkivel, így tudni meg információkat a vendégekről. Vegyük például Stephanie-t. Ő egy szabad szellemű csaj, nem a legfényesebb kés a fiókban, aki szeret betépni a gáztól. Ahhoz, hogy összebarátkozzunk, meg kell találni és hozni  kell neki egy flakon tejszínhabot. Egyik másik vendég Frank, aki utálja az alkoholt, és kitart amellett, hogy a bulin senki sem fog egy cseppet sem elfogyasztani. Ő őriz egy szeszes itallal teli szekrényt a házban. Frank ital iránti rögeszméje nagy szerepet játszik a játékban, mivel el kell terelni a figyelmét, hogy mi gondoskodhassunk az este hangulatának fokozásáról.

Amikor csevegünk a vendégekkel a házban, számos kérdés és válasz közül választhatunk. Egyesek udvarias, barátságos választ adnak, míg mások nagyon közvetlenek és kacérok. Bármilyen párbeszédet vagy cselekvést választunk, az hatással lesz a játék menetére, és bizonyos esetekben akár a buli végét is okozhatja, legalábbis nekünk. Ha véletlenül rossz személyt dühítünk fel, akkor a baljós események következtében amolyan game over áll be, és vége a bulinak, vége a játéknak. Ebben az esetben kezdhetjük újra az egész partyt a nulláról, ha csak nem csináltunk biztonsági mentést, hogy újra töltsük az előző állást.

Ha jól játsszuk ki a lapjainkat, akkor a buli vége előtt az egyik csajt össze is szedhetjük, aztán eltölthetünk vele egy látványos eseményt az egyik szobában. Ezekért a dolgokért kapta meg a játék a 18-as karikát, és ha letöltjük a cenzúra mentes ingyenes dlc-t, akkor az aktust végig követhetjük kikockázás nélkül.  Érdekes egyébként, hogy a pucérkodáshoz nem feltétlen kell eljutni a játék végére. Ha megnyomjuk szimplán a P gombot, már elő is kaptuk a pálcánkat és részünkről kiadtuk a jelzést a szándékainkról. Az mást tészta, hogy csont szárazan senki sincs elragadtatva egy idegen férfi meztelenkedésétől, de egyszer kipróbálni igazán vicces.

Jelenlegi állapotában a House Party egy nagyon szórakoztató játék, és ügyesen van összerakva, még akkor is, ha nem komáljuk a játékokban a szex témát. A karakterek közötti interakciókat mulatságos nézni és lebonyolítani, és néhány feladat, ami az előrehaladáshoz szükséges, igazán szórakoztató és élvezetes. Ráadásul hiába limitált a bulik száma, mégis többszöri végigjátszást hordoz magában. Nem csak azért, mert különböző nőket, különféle úton lehet ágyba vinni, hanem a küldetések megoldására is több mód létezik. Nem gondolná az ember, de ez egy tényleg összetett játék, ahol sokat számít a helyzet felismerés és a karakterek kiismerése is.

Review score
 8.0

A House Party egy meglepően jó és összetett játék, ahol szinte minden döntésünknek súlya van, fontos a karakterek jellemének kiismerése és egészen magas diplomáciai képességekre van szükségünk, ha nem szeretnénk egyedül tölteni az éjszakát.

Összes oldalmegjelenítés