WRC 8 - Teszt



Noha az elmúlt 19 évben nehéz időkön ment keresztül, a KT Racing WRC sorozata, folyamatosan fejlődik, mióta a francia fejlesztői csapat 2015-ben megszerezte a license birtoklását, és a WRC 8 képviseli a mindeddigi a legnagyobb ugrást a minőségben. Kiemelkedő színpadi tervezéssel és számos üdvözlendő fejlesztéssel támasztva alá - ideértve a sokkal gazdagabb és árnyaltabb karriermódot is - a WRC 8 minden bizonnyal a legmélyebb rally szimulátor, ami valaha megjelent, így végül képes versenybe lépni a műfaj nagy neveivel.


A karriermódban drasztikus változások történtek, és az eredmény sokkal vonzóbb, mint az alapmenüből az eseményre kattintgatós ciklus, amely a WRC 7-et jellemezte. Nagyszabású, az egész bolygót átszelő motorosport, bajnokságon kívüli rendezvények, megannyi választási lehetőség, edzési feladatok és a csapat szerződések megkötése vár ránk. Így a jóval felhígult a nyers és száraz rally élmény. Persze egy szimulátornál ezt nem kéne felhoznom ellenpéldának, hiszen itt a lényeg a realisztikus vezetési élményen múlik, de na, szerintem az RPG elemek csak jót tehetnek az ilyen típusú játékokban, hiszem jobban sikerült azonosulnunk egy valódi pilóta személyével és életével. A WRC 8 karriermódja olyanná vált, amely jobban reprezentálja a ezt nagyszabású  motorosportot.


Jelenleg hat fontos feladatra kell felbérelnünk alkalmazottakat, vagyis összeállítani egy csapatot, akik segítenek minket a versenysorozat alatt a legjobb döntéseket hozni és előnyökhöz juttatni. A képzett szerelők további javításokat végezhetnek a szervizparkban a szakaszok között, ügynökök intézhetnek nekünk több exkluzív, egyszeri rendezvény meghívást, meteorológusok előrejelzéseket készíthetnek a jövőre nézve, így képet kaphatnak a lehetséges időjárási változásokról, amiket figyelembe véve hatékonyabban készülhetünk fel a természeti nehézségekre. Érdekes koncepció, hogy a csapat tagjai fáradnak a sok munka alatt, és bár még mindig egy szimulátorról beszélünk, de a mi, vagyis gyakorlatilag a sofőr feladatát képezi az is, hogy hatékonyan irányítsuk szervezetünket. Így gyakorlatilag az emberek szabadságát is mi kezeljük. Ennek ellenére azt hiszem, hogy a legénység vezetése továbbra is jó kiegészítés a WRC 8-hoz, és üdvözlő csapat légkört biztosít a korábban nagyon magányos élménybe. Jelenleg van egy techfa, ami talán jó ötletnek tűnik, de nagyon hasonlít arra a rendszerre, ami évek óta az F1 játékokat jellemzik. Igazából és egy csomó extra réteggel egészíti ki a WRC 8 versenypályafutását. Mi feladatunk meghatározni, hogy most a pénzbeli juttatásokra teszünk pontokat, vagy a versenyek által kapott XP növelésére, illetve szigorúan a technikai fejlesztésre összpontosítunk.


A versenyzők igazi szép fiúk és a WRC 8 fény grafikája különösen erős ebben az évben. Az alacsony napsugár áthalad a fák lombjain és a nappali viszonyok széles skáláját kínálják, hogy valóban megváltoztassák a különböző felhő- és időjárási forgatókönyvek szerint futó szakaszok esztétikáját. A részletekre való figyelem is javult. Az eső gyöngyök, amelyek meglepően alacsonyak voltak a WRC 7-ben, a WRC 8-ban sokkal modernebb és hiteles esőhatással váltotta fel. Az ablaktörlők első alkalommal történő használatával járó valódi, csíkos hatás is szép. Ráadásul azoknak, akik belső, vagyis kabint nézetben játszanak, manuálisan kell üzemeltetniük az ablaktörlőket, mikor esik, vagy ha a szélvédő szimplán koszos a felverődött por miatt. A vízcsobbanásnak is életszerű hangja van, mikor egy nagyobb pocsolyába gázolva az alváznak verődik. Igazából az összes hang remekül lett kikeverve. A versenyzése járó morajok, mint például a motor zúgása, a kipufogó pattogása, vagy a kerék zaja a különböző összetételű talajokon, a közönségről nem is beszélve, akik az ugratások közben némán várják, hogy a földre érés sikeres és akadálymentes lesz-e.


A teljes 2019-es évad bekerült  a WRC 8-ba. 14 országos állomássorozat, valamint a WRC Junior, a WRC 2 és a WRC összes autója és csapata megtalálható a játékon belül. Ez azt jelenti, hogy meglátogatjuk Törökországot és Chilét is, amik új szakaszokkal várnak. Persze nem minden verseny friss és naprakész, vannak korábbi útvonalak az előző játékból, plusz fordított szakaszok. A WRC 8 pályáinak kulcsfontosságú ereje nem csupán a puszta változatosság, amelyet a világ minden tájáról 14 rendkívül eltérő hely kínál, és nem csak az, hogy itt található meg a leghosszabb szakasz, amelyek a leghosszabb verseny a piacon. Inkább az, hogy mennyire hatékonyan elzárnak ezek a helyek a külvilágtól, és milyen lenyűgöző a sebesség érzése egy olyan úton, amely oly sok akadállyal és kanyarral érintkezik, telis-tele veszéllyel.


Az autók nagyjából csak a modern és jelenlegi WRC-ből származnak. Van egy-néhány régebbi klasszikus, de ne számítsunk a rally-ikonok széles választékára. Összességében a WRC 8 egy sziklaszilárd rally szimulátor. Még mindig van mit pótolni a versenytársaival szemben, de szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy bekerült a felső kategóriás játékok körébe. Külön díjazom, hogy mert újítani, nem pedig az előző kiadást másolni, mint sok évente megjelenő versenyjáték. Türelmetlenül várom, hogy mit fognak rajta csiszolni a következő részekben.

Review score
 8.5A WRC 8 egy ízig-vérig rally szimulátor, ami ellentétben a hasonló típusú játékoktól, nagyon sokat fejlődött az előző részekhez képest. Megannyi olyan elemet kapott, amik feldobják a száraz versenyzést, és a realisztikus ábrázolás mellett, a menedzsment is helyet kapott. 

Összes oldalmegjelenítés