Chimparty - Teszt


A NapNok Games neve egyenlő a családi party játékokkal. Nem is olyan rég jelent meg a Frantics című alkotásuk, ami egy rendkívül szórakoztató dolog volt, sok minijátékkal és olyan elemekkel, amik miatt az izgalom állandó volt, hiszen az utolsókból is simán lehetett első még a legutolsó pillanatokban. Én annak idején sokat nevettem és mulattam rajta, de akárcsak egy szimpla társasjáték, hamar unalmas lesz, mert ha kiismerjük a mechanikát és egyéb fortélyokat, nem lesz benne több meglepetés, arról nem is beszélve, hogy társaság függő. Ennek ellenére a Frantics kellemes csalódás volt és valami hasonló élményt vártam a Chimparty-val is.



Ha valakinek idegen lenne a PlayLink fogalma, akkor röviden leírva a Playstation 4 egyik kiforratlan szolgáltatása, amit egyre több party játék használ. Ezek lényege, hogy magát a programot nem a kontrollerrel irányítjuk, hanem egy telefonos applikációval, amit a store-ból tölthetünk le. Talán a leghíresebb a Hidden Agenda, amit a PlayLink funkciónak köszönhetően akár 6-an is játszhatják, ráadásul magyar szinkronnal jelent meg. A legtöbb PlayLink játék magyar felirattal és szinkronnal jelent meg, egyelőre az új Knowledge is Power: Decades nem rendelkezik ilyennel, de maga az elődje is hónapokkal a megjelenés után kapta meg a nyelvi csomagot. A Chimparty-ban viszont saját nyelvünkön élvezhetjük a majomparádét.


Ismét egy társas és minijáték kombót kaptunk, habár a majmok az előbbire fektetik a nagyobb hangsúlyt. Négy játékosnak van lehetősége versengeni, és ez a szám állandó, szóval ha kevesebben vagyunk, akkor a gép kitölti a maradék szerepet gépi majmokkal. Egy táblás formációban kell lépkednünk, ahol minden mező egy önálló minijátékot jelent. Kör végén pedig azt és olyan meccset kell lejátszani,  amilyen jelzésűn az utolsó játékos áll. Van itt ugrándozós cucc, terület befestős, pong szerű játék ahol 2-2 játékos küzd egymás ellen és egyikük a vízszintes, míg a másik a függőleges mozgást irányítja. 


A Chimparty-ban kevesebb ilyen típusú játék van sajnos, amint mondtam, magára a táblás formára forgattak több hangsúlyt. A lépésünk attól függ, hogy az egyes játékokban mennyi pontot szereztünk, plusz vannak speciális mezők, amik előre vagy hátra küldhetnek minket, így kis szerencsével az utolsó versenyzők könnyen előre kerülhetnek, vagy még hátrébb. Több helyszínen kell megmérkőznünk, mint a dzsungel, kalózós színtér és az elátkozott kastély. Sajnos a minijátékok ismétlődnek, hiszen minden ilyen helyen megtalálható az összes, csak grafikai elemek változnak. Az egészet pedig a telefonunkra letöltött app-pal irányíthatjuk.


Kis visszalépés a Chimparty a Frantics-hoz képest, bár meg kell hagyni, a majom móka valamivel könnyebb minijátékokat tartalmaz, valószínűleg a fiatalabb korosztály miatt. Szórakoztató az biztos, de pár óra játék után kifullad, de a party játékok hátránya mindig is ez volt. Néhány boldog percet azért fog szerezni, hangulat alapozásnak tökéletes.

Review score
 7.5A Chimparty egy szórakoztató party játék, ami vegyíti a társasjátékok táblás formáját a telefonnal vezérelhető minijátékokkal, ahol majmokat irányítva küzdhetünk egymás ellen. Igazi majomparádé!

Összes oldalmegjelenítés