Battlerite Royale - Teszt


A mi világunk két legnagyobb játékstílusa talán a MOBA és most már a battle royale játékok. Azt is mondhatnám, ha valakinek az a vágya, hogy gyorsan kopaszodjon meg, tönkre menjenek az idegei és sorozatosan tegyen kárt a környezetében, akkor nem is kell mást tennie, minthogy ezekkel a stílusokkal foglalkozik. Viszont a fejlesztők, hogy egyszerűbbé tegyék dolgunkat, vegyítették a két formát. Így nem kell döntenünk, hogy na most egy MOBA dühítsen fel, vagy esetleg egy battle royale. Nem, ez most már ettől a szent pillanattól a Battlerite Royale képében egyszerre megy. Hát nem csodálatos?


Persze ez a kis beharangozó nem azt jelenti, hogy rossz lenne a játék. Egyszerűen, saját tapasztalatom szerint könnyen méregbe borul az ember, hiszen ebben a témában rá vagyunk szorulva csapattársainkra és a velük való együttműködésre. Ha valaki önfejű, akkor azt az egész játék bánhatja és az elmúlt 30-40 perc kuka. Fontos a precizitás és a megfelelő helyzetkialakítása valamint felismerése, amibe az esetleges lagok, amit okozhat szerver probléma, internet akadozás vagy a saját gépünk elgondolkodása is beletartozik. Ezek mind-mind olyan faktorok, amik az agyban lévő vizet felforrósítják és arra kényszerítenek minket, hogy gonosz dolgokat írjunk a chat-re mások szüleivel kapcsolatban, valamint tárgyakat mutassunk be bütykös kezünknek. Én megmondom őszintén, előre féltem a Battlerite Royale-tól ezen okok miatt.


A Battlerite Royale megköveteli a tanulási fázist. Lényegtelen, hogy játszottunk-e már MOBA vagy battle royale cuccal, illetve magával az alappal a Battlerite-tal, az élvezhető mókát egy hosszabb gyakorló idő fogja megelőzni, hiszen nem csak magához a játékmenethez kell hozzászoknunk, hanem bizony a karakterek képességeit is át kell látnunk, mert bizony mindenki mást csinál. 20 bajnok áll rendelkezésünkre, akik az anyajátékból jöttek át. Ugye a Battlerite erőssége mindig az volt, hogy a MOBA stílus egyik alapelemét, magát a harcot, nem előzi meg a hosszú farmolás a pályákon, nincsenek tárgyak vagy egyéb dolgok, hanem megkapjuk a kibalanszolt hőseinket és akkor gyerünk, üssed a másikat. Jelen esetben, mivel a battle royale stílus megköveteli, miután kiválasztottuk bajnokunkat, pucéran kezdünk, egyetlen egy bal klikk skill áll rendelkezésünkre. Persze vehetünk némi pénzért cserébe a csata előtt 1 képességet és élet töltő italt, de a játék lényege, hogy magában az arénában kell majd összeszednünk a tárgyakat, amik passzívan erősítenek, a képességeinket, amikből több erősségű is van, illetve találhatunk aktiválható felszereléseket, mint például turret vagy láthatatlanná tevő ital.


A játékmenete tehát a következő: kiválasztjuk a bajnokot, kis várás után bekerülünk a kezdő helyre, ahol látjuk leendő ellenfeleinket és pénzért bevásárolhatunk ezt-azt, majd jön az ugrás. Hirtelen egy kutyafejű sárkányra teleportálunk, aminek a hátán elhelyezett kis kabinokban utazunk, alattunk pedig elterül a harctér. Mi választhatjuk meg mikor és hová ugrunk. Igazi meteorként csapódunk a földbe, szemben más játékokkal, nincsen ejtőernyő vagy bármi, ami lassítaná a becsapódást. Egyébként elég menően néz ki ez a folyamat. A kutyasárkány kering a pályakörül, így megválaszthatjuk melyik területre akarunk érkezni. Ez azért fontos, mert ha jobban ismerjük az egyik rész felépítését, mint egy másikat, akkor célszerű megvárni, amíg felérepülünk. Ugrás közben már láthatjuk az alattunk lévő gömböket, amik szétverése elsődleges céljaink egyike, hiszen ezek rejtik a tárgyakat és a képességeket.


Egyelőre egy térkép van a játékban, de ez is viszonylag nagy, tele különféle helyszínekkel. Vannak kihalt faluk, sötét erdők, homokos vidék, kastély romok és még sorolhatnám. Hogy még hangulatosabb legyen, napszakváltakozás is tapasztalható. Szót kell még említeni a death vortex-ről, aminek a rendeltetését a battle royal játékosok már ismerhetik. Bizonyos időközönként a rendelkezésre álló terület csökken, hogy kierőszakolja a játék a harcokat, ekkor megindul ez a bizonyos vortex. Ha olyan zónában vagyunk, amit már bekebelezett, akkor folyamatos sebzést szenvedünk, így a biztonságos tiszta területre kell mennünk, viszont minden életben maradt játékos ezt teszi, tehát fokozódik az izgalom.


A játékmenet szóval hasonló, mint bármely más battle royale-ban, csak behozták a MOBA rendszerű harcot. A karakterek színesek, finomították azért a képességeiket a Battlerite-hoz képest, hogy mindenki képes legyen például a védekezésre és mobilitásra. Képességeink megfelelő használta, szóval ha lövünk és el is találunk vele valakit, energiát generálnak, ami az az ultimate ability-hez kell, mert ilyenünk is van, remélem nem kell ecsetelem ez mit csinál. Ha mégis, akkor ez az a gomb, ami nagyot sebez, ha betalál. A gömböket kell farmolnunk cuccokért, erősebb képességekért és pénzért, hiszen elszórva találunk boltosokat, akiktől vehetünk ezt-azt. Ezeket egyébként lootolni is lehet, nem muszáj a vásárlásra fókuszálni. A térképen random eventek is vannak, így jelzett területeken nehezebben szétverhető gömbök jelennek meg, amik minőségibb cuccokat is rejtenek, de vonzzák a játékosokat.


Összességében szórakoztató, könnyen tanulható, tényleg csak idő kell hozzá, ellenben sok olyan dolog van benne, ami ezt a folyamatot nehezíti. Például minden bajnoknak 7 képessége van. HÉT. Ezeket éppenséggel elolvashatjuk a menüben, hogy melyik mit csinál, de én hálás lettem volna, egy pár másodperces videó be is mutatja, hogy vizualizálni tudjam. Gyakorlás gyanánt van lehetőség AI meccsre, de rémunalmas, viszont pofás tutorialt kaptunk. És a végére hagytam a fekete levest, ami bizonyára ki fog mindenkit akasztani. Bizony, vannak benne loot box-ok. Sőt, 3 féle fizető eszköz is: gold, amit kapunk még ha vesztünk is, token, ami már ritkább cucc, ládákból esik és ebből lehet például mount skineket venni, mert bizony hátasok is vannak, hogy könnyebb legyen a death vortex elől menekülni, és végül a gem, amit csak pénzért kapunk és exkluzív dolgokat vehetünk belőle. Végül is nem pay to win modell, csak kozmetika, de én már a loot box nevétől is viszolygok. Ettől eltekintve jó szórakozási lehetőség. Nagy csapatban nem lehet tolni, csak duóra van lehetőség, de ha van ismerősötök, aki vevő lenne a közös munkára, akkor hajrá. Csak ne legyetek egy térben, mert megveretik egymást.

Review score
 8.0A Battlerite Royale egy remek keveréke a MOBA és a battle royale játékoknak. Izgalmas, könnyen tanulható, pörgős és akció dús, arra viszont fel kell készülni, hogy remek reflexek és helyzetfelismerés szükséges a sikerhez. 

Összes oldalmegjelenítés