World of Warriors - Teszt


Mikor olyan játékok akadnak a kezembe, mint a World of Warriors, mindig megdöbbenek, hogy a nagy modern konzolokra is jönnek ki ilyen volumenű játékok. Bár lehet csak én vagyok a régimódi, mert én már akkor játszottam, mikor a kazettákat lemezekre cseréltük, és ebben az időben csak nagy címek jöttek playstation-re. Pedig ennek az időnek már vége. A store-nak köszönhetően a kisebb, könnyedebb játékok is helyet kapnak az új generációs játékgépeken.  A World of Warriors is ide sorolandó. Igazából nincsen sztori vagy akármilyen cselekmény, pusztán egy aréna szerű mechanika, megszerezhető hősök és fejlesztéseik. Ez az a játék, amit 2 headshot között kell tolni levezetésképpen. Amikor nincs kedvünk a nehéz történetekhez vagy az epic boss fight-hoz, akkor egy kis cséplés képében nagyon jó kis falat.


Androidon és iOS rendszereken már van múltja a játéknak, ebből kiindulva március 21-én megkaptuk playstation 4-re is. Az ilyen típusú harcolós aréna cuccok igen élvezetesek, főleg akkor, ha láthatjuk a legyőzött és megalázott barátaink képét, amire most jó lehetőségeink vannak, hiszen akár 4 játékos is csépelheti egymást egyszerre. Remek barátságok fognak tönkre menni. A különböző korok harcosait megidézve tudjuk ezt lebonyolítani. Van itt szamuráj, lovag, viking, azték, spártai és eszkimó katona, hogy csak párat soroljak. Mindegyiknek egyedi képességei és kombó szettje van. A telefonos játékokra jellemzően megtalálható az a rendszer, mikor mindenki bír valamilyen elementális erővel, így az egyik erősebb a másik ellen, míg egy harmadik ellen pedig gyenge. Van itt tűz, víz, levegő és föld, szóval ha nagyobb szinten akarjuk űzni, akkor egyszerre több karaktert kell kitanulnunk.


Persze ahhoz, hogy hozzájussunk a többi hőshöz nem keveset kell küzdenünk. Honor stone segítségével, amit a különböző harcok után kapunk, lootbox szerűen tudunk „nyitni” új versenyzőt. Nem kedvelem ezt a rendszert, hiszen az elérhető 40 harcosból 2-őt kapunk a játék elején, a többiért farmolni kell. Ráadásul itt is vannak ritkasági szintek, ami azt jelenti, hogy a rare vagy legendary résztvevők magasabb értékekkel rendelkeznek, vagyis erősebbek. Szerencsére bárkiből cséphadarót nevelhetünk, a harcok után tapasztalati pontot nyerünk, így később szintet léphetünk, ami több és erősebb kombókat jelentenek.


A local multiplayer lehetővé teszi, hogy a szobában a barátainkkal, vagy ahogy a játék honlapján írják, akár a családtagjainkkal is együtt, azaz egymás ellen játszhatunk. Megnézném ez milyen körülmények között zajlik. Én ha leverném anyámat egy eszkimó ipsével, tuti nem kapnék vasárnapi ebédet, de technikailag mehet a hasonló viadal. Szerencsére online is megtehetjük ezt, sőt, és ez már számomra sokkal szimpatikusabb, van 2v2 opció is, ahol egy társunkkal közreműködve, két másikkal csapunk össze. Ez egy négytagú családban váláshoz is vezethet.


A játékban különböző arénák is megtalálhatóak, így akadnak olyanok, amik tele vannak csapdákkal. Én nagyon élvezetesnek tartottam az ilyen küzdelmeket, hiszen a környezeti veszedelmeket kihasználva viccesebb legyőzni az ellenfeleinket. Ráadásul online rangsorolt rendszerben is van lehetőség küzdeni. A teszt elején még azt írtam, hogy könnyed falat a World of Warriors, de jobban belegondolva véresen komolyan is lehet venni. Én szórakoztatónak találtam, de annyira nem kötött le, hogy kényszert érezzek az összes harcos feloldására. Jó móka viszont csapatban, remek kis kooperatív élmény.

Review score
 8.0A World of Warriors egy könnyednek tűnő arénában verekedős játéknak tűnik, de komolyan is lehet venni. Multiplayer módja együttműködve, de egymás ellen is kiváló hangulatot teremt. 

Összes oldalmegjelenítés