Pit People - Előzetes

Kipróbáltuk a The Behemoth új játékát...

Mivel a The Behemoth nevű független csapat eddigi két játéka, a Castle Crashers és a BattleBlock Theather kimaradtak az életemből, így valószínűleg a Pit People is hasonló sorsra jutott volna, ha egy barátom nem ajánlja nekem, és az bizony igencsak szomorú dolog lett volna.

A játék már az introban jelzi, hogy itt bizony semmit sem kell komolyan venni, ugyanis a felvezető videóban egy gigantikus hatlábú medve csapódik a nála kisebb bolygónkba, és alaposan felforgatja annak életét. A medve ugyanis velejéig gonosz, unatkozik. Unalmát pedig mi mással próbálná meg elűzni, mint azzal, hogy a bolygó lakóit egymás ellen uszítja.


Egyik nap éppen hősünket Horatio-t szemeli ki a célra, aki egy egyszerű áfonya-farmer, aki fiával él békésen a farmján. A medve természetesen ezt unalmasnak találja, ezért egy csapat haramiát küld rá emberünkre. Horatio meglepő hatékonysággal védelmezi magát, és fiát, ezért a medve nemes egyszerűséggel eltiporja hősünk házát, és benne a fiát is. Emiatt Horatio felkerekedik, hogy bosszút álljon a fia halálán.

Az előző bekezdés így leírva nem hangzik túl vidáman, hiszen nem az, ami mégis elképesztően viccessé teszi, az a remek írói munka, és a tálalás. A Pit People-al játszva nagyjából percenként jött szembe valami, ami miatt elkapott a nevetés, és akkor még nem is esett szó a párbeszédekről, amelyek iszonyatosan viccesek. Az eseményeket folyamatosan narrálja a medve, aki az egyetlen személy a játékban, aki szinkront kapott, a többi karakter csak halandzsanyelven beszél (ami sokszor önmagában vicces), ami feliratozva van. Különösen vicces pillanatokat eredményez, amikor narrátorunk valami sértőt és valótlant állít Horatioról, kai emiatt nekiáll vitatkozni vele.


A játék hangulata tehát kifogástalan, de mi a helyzet a játékmenettel? A Pit People egy végletekig lecsupaszított, körökre osztott taktikai játék. A harcok során a pálya hatszögekre van osztva, és karaktereink ezek között mozoghatnak. Ha egy karakterünk egy ellenféllel szomszédos mezőre lép, akkor automatikusan megtámadja azt a kör végén. Amennyiben több ellenfél is körülveszi, akkor véletlenszerűen kiválaszt egyet, és azt támadja meg. Ez a rendszer elsőre idegesítőnek tűnhet, és egy picit tényleg zavaró is, azonban kis odafigyeléssel pozicionálhatjuk úgy az embereinket, hogy ne legyen probléma a dologgal.

A letisztult játékmenet ellenére azért van mélység a dologban. A felszerelés variálása kifejezetten fontos. Bizonyos fegyverek, például a kalapácsok, vagy a hatalmas sült csirkecomb, nagyobbat sebez a sisakos egységekre, vagy a pajzs jelentős védelmet nyújt a távolsági fegyverekkel szemben. Bizonyos fegyverek képesek még különböző negatív hatásokat is az ellenfélnek adni, például bénítás vagy a lassítás.


Ezen kívül ott vannak még a különféle karakterosztályok is, amelyek között vannak harcosok, távolsági harcosok, de az igazán érdekes karakterek a gyógyító muffinok, vagy az életerőt elszívó vámpírok és ez még csak a jéghegy csúcsa. Rengeteg az idiotizmus határát súroló karakter van még a játékban, amelyek felfedezésének örömét inkább meghagynám mindenkinek.

Érdemes megemlíteni, hogy a játékban már most elérhető a helyi, vagy online kooperatív mód, amelyben egy barátunkkal, vagy barátnőnkkel kiegészülve szállhatunk szembe az ellenséggel.


Nem eset még szó a játék megjelenéséről és hangzásáról. A Pit People rajzfilmes, flash-grafikát kapott, amely a debil humorral remek párost alkotnak. Ezt fejeli meg a remek szinkron, és a fülbemászó, kissé idétlen zene. Ez az egész egy tökéletes egyveleget alkot, ami már bőven elég ok arra, hogy szeressük a programot.

A Pit People bár még Early Accesben van, máris egy remekül játszható program. A történet még nem teljes, a fejlesztők még több világtérképet ígérnek, több küldetést, valamint egy PvP módot is ígérnek a teljes verzióba. Ha mindez teljesül, akkor idén mindenképpen egy szórakoztató és tartalmas programot kapunk majd a The Behemoth csapatától, amit már most tudok ajánlani, főleg, hogy a teljes változat majd valamivel drágább is lesz. Játsszátok!

Összes oldalmegjelenítés