Nintendo Switch Presentation összefoglaló és egyéb információk

Íme összefoglalónk...

Magyar idő szerint ma hajnali 5-órakor elkezdődött a Nintendo Switch prezentációja, amelyben rengeteg fontos információt osztottak meg a játékosokkal.

Az első, és legfontosabb dolog, hogy a Nintendo Switch 2017. március 3-án jelenik meg 300 dolláros áron, amely nagyjából 87.000 Ft-nak felel meg. Erre természetesen rájön a jó magyar ÁFA, és még valószínűleg a hazai boltok is rádobnak valamit az árra, szóval eléggé valószínű, hogy Magyarországon akár 100.000 Ft-ot is elkérhetnek majd a konzolért.

A konzol a online szolgáltatása követi a konkurenciát, és egy fizetős szolgáltatás lesz. Azonban a konzol megjelenésétől egészen őszig még ingyenesen elérhető lesz az egész mindenki számára. Az online funkciók között megtalálható lesz az online játék, a barátlista menedzselése, az eShop, voice-chat, exkluzív leárazások, valamint havonta ingyen letölthető lesz egy NES vagy SNES, amelyeket akár már online is játszhatunk.



Részletes hardverspecifikációkat sajnos nem árultak el, ám az kiderült, hogy a gép akkumulátor ideje játéktól függően 2,5 és 6 óra között mozog. Az új Zelda-játék például 3 órán át játszható majd a hordozható módban. Persze, ha van lehetőségünk, egy USB-C kábellel bármikor tölthetjük a gépet, és közben játszhatunk is rajta. A helyi multiplayerhez maximum 88(!) Switchet lehet "összekötni", amely így egy igazi közösségi élmény lehet.

Ehhez kapcsolódik a Joy-Con-ra keresztelt kontrollerek, amelyeket önmagukban is használhatunk, tehát nem szükséges a gépre, vagy a grip-re csatlakoztatni. Ilyenkor lehetőség van arra is, hogy az egyik Joy-Cont egy barátunk kezébe adva ketten játszhassunk bizonyos játékokkal, tehát a Joy-Con-ok egyfajta mini kontrollerként is funkcionálnak. Ezen kívül a kontrollerek beépített gyorsulásmérővel és giroszkóppal rendelkeznek, így a Wiimote-hoz hasonló módon is használhatóak, ráadásul kamera nélkül. A jobb kontrolleren található egy NFC író-olvasó egység, amellyel az amiibokat használhatjuk, a bal kontrolleren pedig egy Capture gomb található, amivel képmentést készíthetünk és oszthatunk meg, sőt a későbbiekben még videókat is készíthetünk vele.




A jobb oldali kontroller ezen kívül rendelkezik még egy infravörös kamerával is, amely képes az objektumok formáját és távolságát is meghatározni. Valamint mindkét Joy-Con rendelkezik egy HD Rumble nevű funkcióval, amely annyira precíz és érzékeny, hogy akár azt az érzetet is képes szimulálni, amikor a poharunkba vizet engednek.

A kontrollerek nem csak szürke színben érhetőek majd el, hanem lesznek neon-kék és neon-piros színű kiadások is. Ezen kívül a géphez jár majd egy eszköz amellyel a kontrollereket tudjuk a csuklónkhoz erősíteni, így egy mozgásérzékelős játék közben nem hajítjuk majd azt bele a televízióba.

Természetesen lehetőség lesz külön Joy-Con szett vásárlására is, csakúgy, mint más kiegészítőket is megvehetünk majd. Sajnos ezek ára eléggé borsos lesz, ahogy lentebb is láthatjátok:

  • Nintendo Switch Pro kontroller - 69.99 dollár
  • Joy-Con kontroller szett - 79.99 dollár
  • Különálló Joy-Con kontroller (jobb vagy bal) - 49.99 dollár
  • Joy-Con töltő - 29.99 dollár
  • Nintendo Switch dokkoló szett (HDMI kábel, hálózati adapter) - 89.99 dollár
  • Joy-Con kormány (2 darab) - 19.99 dollár

A konzolon található kijelző egy 6.2 hüvelykes multitouch-os kijelző, amelyen 720p-s felbontásban játszhatjuk majd a játékokat. A gép belső memóriája 32 GB méretű lesz, amelyet microSDHC és micro SDXC kártyákkal bővíthetünk majd.

Természetesen egy konzol mit sem ér, ha nincsenek rá játékok. A prezentációból kiderült, hogy jelenleg több, mint 80 cím van fejlesztés alatt a Switch-re, amelyből néhányat be is mutattak.

Az első cím a 1-2 Switch volt, amely egy mozgásérzékelésre építő, igencsak minimalista party-játék. A játék közben nincs szükség, hogy a tévét nézzük, hanem a másik játékossal szemben állva zajlik a játék. A programban pisztoly-párbajozhatunk, bokszolhatunk, vívhatunk és egyéb minijátékokat játszhatunk. A Nintendo nem titkoltan a kazuár-rétegnek készíti a címet, akik igazán szoktak konzolon, vagy PC-n játszani, és a mozgásérzékelős irányításnak köszönhetően bárki, akár a nagymama is elboldogulhat vele. A játék a Switch-el együtt, március 3-án jelenik meg.



A második bemutatott játék az Arms volt, amely szintén a mozgásérzékelős irányításra épít. Az Arms egy verekedős játék, amelyben hosszú karú karakterekkel verhetjük egymást bucira helyi, vagy online multiban. A játék tavasszal érkezik a gépre.



Nincs Nintendo-konzol Mario-játék nélkül, és ez most sem lesz másként, ugyanis a Switch-re is érkezik egy új, 3D-s játék, amely a Super Mario Odyssey címet kapta. A programban Mario nem a Gomba Királyságban kalandozik, hanem számára új, és ismeretlen helyekre látogat el (köztük a mi világunkba is). A játék egy Super Mario 64-hez, vagy Super Mario Sunshine-hoz hasonló sand-box jellegű játék lesz, amely Mario sapkája fontos szerepet játszik majd. Sajnos a játék nem lesz a konzol nyitócímei között, és egészen 2017. végéig várnunk kell majd rá.



Folytatást kap a Wii U nagy-sikerű shootere, a Splatoon. A folytatásban rengeteg új hős, pálya és fegyver kapott helyet. Ezen kívül megjelentek a különleges támadások is. A játék valamikor idén nyáron jelenik majd meg, és a Nintendo most is folyamatos támogatást, és különböző in-game eventeket ígér a megjelenés utánra.



Természetesen a Nintendo nem feledkezett meg a várva várt The Legend of Zelda: Breath of the Wildról sem. A hosszú ideje fejlesztett játék nemcsak egy látványos előzetest, hanem megjelenési dátumot is kapott, amely nem más, mint március 3., tehát a játék egyike lesz a Switch nyitócímeinek.



A Team Ninja Fejlesztésében készül egy Fire Emblem-epizód is, ami valamikor 2017. ünnepi szezonjában jelenik meg.



Látványos trailerrel jelentették be Xenoblade Chronicles 2-őt. Sajnos a játékról semmit nem lehet még tudni, mindenesetre örvendetes, hogy új rész érkezik a nagyszerű, és méltán sikeres jRPG-sorozathoz.



A fentiek mellett a prezentációban szerepelt még a Dragon Quest X és XI, valamint bejlentették, hogy a Dragon Quest Heroes 1-2 is érkezik majd a Switch-re, sőt a Square Enix egy új Project Octopath munkacímű jRPG-n is dolgozik a konzolra. Az Atlus bejlentett egy új Shin Megami Tensei-epizódot. Az EA népszerű sportjátéka, a FIFA, valamint a Bethesda nagy-sikerű Skyrim-je is megjelenik a Switch-re, ráadásul még idén. Ezeken kívül valamikor érkezik majd a Mario Kart 8 Delux kiadása is. A Nintendo nem elégszik meg ennyivel, ugyanis még ma délután egy Nintendo Treehouse epizód keretein belül egy mélyebb betekintést nyerhetünk majd a játékfelhozatalba.

Végezetül itt van néhány Switch dobozkép:




Akit érdekel a teljes prezentáció, az itt megnézheti:



A Nintendo Switch tehát március 3-án jelenik meg világszerte. Nektek hogy tetszik?

Összes oldalmegjelenítés