Így készül a Horizon: Zero Dawn világa



Az RPG, ami akciójátéknak tűnik..

Ha ki kellene emelnünk egy címet, egy játékot, amit össze lehet mosni a nemrégiben megjelent Playstation 4 Proval, ami zászlóshajó lehet a Sony új konzoljának marketingjében, ami megmutatja, hogy mire is képes ez a középgenerációs konzol, akkor egy játék biztosan eszünkbe jut és az nem lehet más, mint a Horizon: Zero Dawn.

A játék nemcsak a lélegzetelállító grafikájával, de egyediségével is kitűnik a nagy játéktömegből amikkel a játékgyártók a pénztárcánkban és bankszámlánkon elhelyezkedő fizetőeszközt próbálják időről időre kivarázsolni. A játék világa és alaptörténete egyaránt ismerős és rendkívül új, egyaránt törzsi, őskori hangulatot sugároz, másrészt rendkívül futurisztikus, sőt egyenesen fantasztikus atmoszférát generál a játék köré.

A megjelenése ugyan még odébb van, de a marketing gépezet csak zakatol és nem áll le legalábbis valószínűleg a játék debütálásáig biztosan nem. Ezúttal a világ megalkotásának kulisszáiba engednek bepillantást, illetve számol be a játék fejlesztője a Guerilla Games Team, akik korábban a Killzone részeket készítették el számunkra. De, hogy mi is tud olyan érdekes lenni egy ilyen videón? A gyakorlatban sok információt elárulnak a fejlesztők a játék világáról, ahol majd az időnk nagy részét töltjük.

Azt azért már így elöljáróban illik kiemelne, hogy a fejlesztőnek ez lesz az első próbálkozása a nyílt világú játékokkal, de ezt állításuk szerint inkább kihívásként fogják fel és nagyon élvezik, hogy most valami teljesen újat alkothatnak. A Horizon Zero Dawn-ba természetesen nem csak a rengetegszer látott dzsungelszerű területet képzelték el, hanem számtalan egyéb klímájú területet is felkínálnak majd játszótérként a fejlesztők. A gyakorlatban a Guerilla-nál eco-topes-nak nevezik a különböző eltérő környezetű régiókat a játékban, melyekben egyedi, máshol nem látott lényeket, robotokat fogunk találni (körülbelül, mint a valós ökoszisztémában), amik másképp viselkednek annak függvényében, hogy milyen területen figyeljük vagy konfrontálódunk velük.

A játékban a dzsungelek mellett megfordulunk majd tehát a sivatagos vidékektől, magas, állandó hótakaróval borított hegycsúcsoktól kezdve, egészen az őszi erdőhöz hasonlító környezetben. Külön kiemelték még, hogy az ősi romok különleges környezetet képeznek majd a játékban és nagyon egyedi hangulatot fognak sugározni.

A játékba teljes napszakváltozási rendszer került beépítésre, mint megannyi modern sandbox produktumba és dinamikus időjárás változást is megtapasztalhatunk majd Aloy-al való kalandozás közben. Természetesen a különböző környezetű régiókban (eco-topes) más-más időjárás lesz jellemző. Például egy sivatagos környezetben hamarabb fogunk homokviharba keveredni, míg egy erdős, illetve hegyvidékes területen gyakoribb lesz a köd vagy az eső, mint a sivatagban. Az időjárási elemek teljesen elvárható módon szervesen fogják befolyásolni a játékmenetet, mint például csökkentik a látótávolságot, illetve néhány dolgot könnyebbé, másokat nehezebbé tesznek (eléggé titokzatos kijelentés, de talán a megjelenéshez közeledve erre az utalásra is nagyobb fény derül).

A Horizon Zero Dawn jelenlegi információnk szerint Playstation 4-en, illetve Playstation 4 Pro-n lesz majd játszató 2017. február 17-én és utóbbira ahogy a Sony már korábban ígérte teljesen optimalizálva érkezik majd, így kihasználja majd a Pro többlet erejét.

A fejlesztők nyilatkozatát a játék világával kapcsolatban és néhány kedvcsináló ingame mozgóképpel  az alábbi videóban tekinthetitek meg:



Összes oldalmegjelenítés