A választás szabadsága Tom Clancy's Ghost Recon Wildlandsben - Előzetes



Avagy mennyire fogja majd a kezünket a játék...

A Tom Clancy's Ghost Recon Wildlandsben az Ubisoft az eddigi legnagyobb fába vágja a fejszéjét. Egy soha általuk eddig nem kreált méretű szabadon bejárható területet kell megtölteniük tartalommal és a sandbox játékok műfajának megfelelő szabadságérzettel. Ennek szerves részét képezi, hogy az ilyen nagy területeket viszonylag gördülékenyen tudjuk bejárni és a változatosságot erősítve szabadon tudjuk testreszabni az általunk irányított karaktert és az általa használt felszerelést. A Wild Lands esetében nem is egy karakterről beszélünk, hanem egyenesen egy egész csapatról.

A most érkezett videóban ezen szabadságérzet megteremtéséről és a játékbeli lehetőségeinkről beszélnek az Ubisoft fejlesztői, illetve egy ex kommandós is. Az Ubisoft nem kevesebbet mint a teljes és totális szabadság megteremtését tűzte ki célul, melynek első eleme, hogy a küldetéseket olyan sorrendben csináljuk majd ahogy az nekünk tetszik. A hatalmas területen való közlekedéshez kapunk majd vezethető csónakokat, motorokat, homokfutó buggykat, helikoptereket illetve repülőket.

Ahogy azt már bizonyára tudjátok a játékban egy négy fős taktikai osztagként fogunk tevékenykedni. A csapaton belül bármikor oszthatunk ki parancsokat, amit ha egyjátékos módban játszunk a három másik csapattagot irányító AI fog végrehajtani. Lehetőség lesz természetesen három másik játékossal négy fős együttműködő módban végrehajtani feladatainkat.  A csapat tagjait természetesen szabadon testreszabhatjuk majd így gyakorlatilag tetszőleges kinézettel indulhatunk majd csatába.

Érdekes feature lesz még a játékban a fegyverkovács beépítése, mellyel az 50 játékban megjelenő fegyvert tudjuk majd a saját elképzeléseink szerint átalakítani. Az átalakítások a fegyverekre szerelhető modifikációkkal kezdődnek, mint pl a hangtompító vagy a távcső. A játékban összesen egyébként 100 fegyverre szerelhető tartozék lesz megtalálható és ezek természetesen hatással lesznek a fegyver viselkedésére és használhatóságára. Emellett lehetőségünk lesz egyedi színnel is ellátni majd a fegyvereinket, amik a használhat során kopnak majd, illetve koszolódnak.

Úgy érzem az Ubisoft nem bízza a véletlenre a szabadságfaktor kialakítását és talán 2017.március 7-én tényleg egy olyan nyílt világú Ghost Recon játékot kapunk majd ami méltó lesz a sorozat hírnevéhez.  

Összes oldalmegjelenítés