Game of Thrones - A Telltale Games Series élménybeszámoló


Kicsit megkésve, de azért beszámolunk a Trónok harca Telltale Games verziójáról...


Mi van ha a Trónok harcát keresztezzük a Telltale Games féle játékmenettel? Ismerve a kiadó-fejlesztő eddigi munkásságát, természetesen kapunk egy jó interaktív játékot.  Vagy inkább sorozatot?! Talán mindkettőt. A szó legszorosabb értelmében. Maga a játék Robb Stark bukása után játszódik, és aki ki szeretné próbálni a játékot, annak nagyon, de nagyon érdemes előtte megismernie a Trónok harca világát. Az mindegy, hogy most könyv vagy "sorazatnéző" formában teszi meg. Mindenképpen javasolt az egyiket teljesíteni, mert az első játékos biztos értetlenkedni, kapkodni fog és nem fog érteni sok dolgot, többek között a Trónok harca legfontosabb szereplőit és azoknak motívácóit sem foga igazán megérteni. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a Telltale Games ezt a játékot/novellát igazából a Trónok harca rajongóinak készítette, és emiatt szerintem elég rétegjáték lehet a Game of Thrones - A Telltale Games Series.


A játékos a Forrester-ház utolsó élő tagjait, vagyis a Forrester-testvéreket, valamint egy hűséges fegyvernököt alakíthat. Ezzel a felálllással nagyon jól csinálta a fejlesztő, hogy nem a Trónok harca főszereplőit irányíthatjuk, mert abból szinte biztosra mertem volna fogadni bárkivel, hogy BOTRÁNY született volna meg belőle. Okos döntés volt, hogy egy másik ház történéseit vészelhetjük át, még akkor is, ha egy-két családtag sorsa hasonló az eredeti főszereplőkével. A játékmenet tehát leginkább a teleregény olvasásban, illetve a köztük lezajlódó QTE eseményeken nyilvánul meg. Több jelenet során a nézőre van bízva nemcsak a döntéshozatal, hanem az utána keletkező akciójelenetek irányítása, amelyek a Q, az E és a WASD, valamint az egér gomb nyomkodásaival lehet végrehajtani.



A döntéshozatalról. Ez kicsit felemásra sikerült, ugyanis a fő jelenetet nem lehet megváltoztatni, nem lehet más szálra terelni, vagy más kerettörténetet adni a folyamatnak, maximum olyan döntéseket hozhatunk, ahol karaktereket veszíthetünk el, de a főcselekmény szálon ezzel mit sem változtatva. Pl. volt egy jelenet, amiben erőteljesen megvédtem a tesómat. Ennek az volt a következménye, hogy a túszejtő (Ramsay esetre gondolok) megölt. Na már most, ha hagytam volna, hogy vigye el a nővéremet, akkor ez az eset nem történt volna meg szerintem. Bár nem tudhatom, de ha logikusan gondolkodunk, akkor ez történt volna. Ha megalázkodunk Ramseynek, mindenki élve megussza. Legalábbis én így gondolom. Tehát a döntéshozatalunkkal a főcselekményszállat nem igazán tudjuk irányítani. Csak a történet szempontjából lényegtelen dolgokat tudunk manupulálni.


A grafika a megszokott stílusban tündököl, nem szép, de nem is pocsék. És ezért bármilyen gépeken elfuthat, nem kell hozzá atomgép sem. A hangok, és a szinkronok szinte kiválóak, a jelenetekben felbukkanó ismert GOT karakterek üde szinfoltjai a játéknak, Igazi nosztalgikus érzés kapott el, mikor először megpillanthattam Cerseit és erősen ellenállhattam a köztünk kialakult dialógusban, vagy amikor Havas Jon beszélgetésében minden egyes momentumban egyetértettem vele. Ezek amolyan kisebb dolgok voltak, a főtörténeti szált mit sem befolyásolva, de azért jó dolog ez a mini-döntés hozatal, ha már itt tartunk. Tehát a hangulattal nincs gond. Egy élmény volt számomra.

Pro:
+GOT világ és hangulatérzés
+Forrester ház irányítása
+viszonylag jó és érdekes történet
+kisebb-nagyobb döntéshozatalok....

Kontra:
-...amik a főtörténeti szált nem érintik, az esemény megmarad ugyanúgy

9/10

Megjegyzés: ha a döntéshozatallal más utra terelhetnünk, illetve irányítani tudnánk alternatív eseményszállakat, akkor ez a játék 10/10 lenne.

Összes oldalmegjelenítés